Jeroen Zaal ActivLease Deel 2

De Hyundai Kona is de meest complete betaalbare elektrische auto van dit moment!

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Een aantal weken geleden hebben we Jeroen Zaal op bezoek gehad met de eerste Nissan Leaf. Vandaag is hij er weer met een Hyundai Kona Electric. Jeroen, welkom hier in Ede. Waarom heb je de Hyundai meegenomen?

Geen cultauto
“Dankjewel Paul dat ik hier weer mag zijn. Ik heb vandaag de Kona meegenomen omdat dat in mijn beleving dé elektrische auto is in het prijssegment tot 50.000 euro die doet wat hij belooft. Iedereen heeft het over de Tesla Model 3, maar ik wil het graag hebben over de elektrische Hyundai Kona. De Model 3 is een cultauto zoals de iPhone. Zodra er een nieuwe Tesla uitkomt, staan mensen in de rij om er een te kopen. De Kona mist de cultfactor, maar het is een elektrische auto die op alle fronten doet wat hij belooft. Hij rijdt echt 450 kilometer op een laadsessie. In de winter haalt hij 400 kilometer. De WLTP-actieradius klopt.”

EV-voordelen
“De Kona valt binnen de gunstige bijtellingsgrens voor ev’s. Op bepaalde uitvoeringen zit levertijd, maar de verkrijgbaarheid wordt steeds beter. Wij doen zaken met een aantal dealers. We kunnen de auto niet met korting kopen, maar we rekenen ook geen prijsopslag, zoals sommige partijen proberen te doen. De Kia Niro Electric is technisch gelijk, maar de marktbenadering van Kia is anders dan die van Hyundai. Daardoor wordt de Kona vaker ingezet. Een voordeel ten opzichte van waterstof is de reeds aanwezige infrastructuur. Je kan een batterij-auto thuis op de oprit laden. Bij een snellader langs de snelweg kan je de Kona in twintig minuten tot 80 procent opladen.”

Corsa versus I.D
“De gemiddelde Nederlander rijdt 60 kilometer per dag. Dan hoef je met de meeste elektrische auto’s alleen maar bij te laden. Als je heel veel kilometers rijdt, zij de actieradius en laadsnelheid belangrijker, aldus Zaal. Maar ook dan geldt: als je onderweg kan snelladen, lukt dat ook. Er gebeurt veel op de ev-markt. Peugeot heeft de elektrische 208 en Opel heeft de technisch vergelijkbare elektrische Corsa. De Corsa is van binnen net zo groot als een Astra. Dat kan een concurrent worden voor de Volkswagen ID3. Dit jaar gaat de elektrische race tussen de Tesla Model 3, de Kona en de Niro. Ik verwacht dat het een dubbeltje op zijn kant wordt tussen de Kona en de Model 3.”

Jeroen, ik ben benieuwd wat je de volgende keer meeneemt. Hopelijk de nieuwste Nissan Leaf en anders de Tesla Model S. Luisteraars, ik houd jullie op de hoogte. Tot de volgende keer!

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used
Car Controller je tot de beste in je vak!