Joeri van Dam van LeaseAholic

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter maken. Vandaag doen we dat met Joeri van Dam die een boek heeft gemaakt. Waarin onder andere staat dat waterstof ook elektriciteit is. Joeri, kun je de luisteraars wat meer vertellen over jezelf, wie je bent, wat je doet en ook wat je deed voordat je met dit fantastische boek kwam?

Zakelijke automarkt

Ik ben eigenlijk vanaf het moment dat ik mijn rijbewijs had al in de automotive bezig. Dat waren dan verschillende bijbaantjes bij dealers. Vanuit daar heb ik vervolgens bij importeurs gezeten (bijvoorbeeld bij Opel Nederland en Louwman en Parqui). Daar heb ik met veel trots mogen werken en heb ik ook echt veel geleerd. Toen leerde ik bij Kroymans, mijn eerste fulltime baan, dat de zakelijke automarkt erg interessant was. Daar zat soms wel wat minder emotie en werd er op basis van cijfers de keuze gemaakt of het goede auto’s zijn voor een zakelijke rijder. Daarnaast moet zo’n auto niet alleen bij jou als persoon passen maar vooral ook bij het bedrijf. Dat zijn belangrijke aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Verder is het zo dat er steeds meer niches worden gecreëerd. Kijk bijvoorbeeld naar BMW, die hadden vroeger maar een x aantal modellen. Nu zijn er heel wat series bijgekomen zodat er echt voor iedereen wel een auto bij zit. Steeds meer opties maken het echter niet gemakkelijker. 

Elektrische auto’s online verkopen

Een auto is een emotioneel en gevoelig product. Die moet je gewoon kunnen voelen, ruiken en rijden. Dus de fysieke showroom is gewoon belangrijk ondanks dat Tesla veel auto’s online verkoopt. Er zijn zelfs mensen die dus echt alles online doen en zo’n fysiek showroombezoek gewoon niet belangrijk vinden. Die willen gewoon van A naar B en bestellen hun auto net als hun kleding gewoon online. Er bestaan eigenlijk ook geen slechte auto’s meer, maar het autobedrijf zal zeker niet vergeten worden en een belangrijke plek blijven innemen. Zo is het natuurlijk ook prettig dat wanneer er iets met je auto is je dan naar een dealer toe kan en face-to-face contact hebt. Dus je ziet bij Tesla, maar bijvoorbeeld ook bij Polestar, dat een fysieke showroom echt nog steeds nodig is.

EV jaarboek 20/21

Samen met Jasper Engel heb ik het EV jaarboek 20/21 gemaakt. Jasper is een EV trainer, hij traint mensen tot EV expert, wat ik ook ben. Uiteindelijk heb ik samen met Jasper gezeten en gekeken wat er nou precies gebeurt op elektrisch autovlak. Hierbij hebben we natuurlijk gekeken naar verschillende elektrische auto’s, wat er allemaal aankomt maar ook naar wat alle verschillen zijn. Daarbij hebben we vooral gekeken naar welke effecten deze verschillen op de keuze voor je auto hebben. De auto moet namelijk echt bij jou passen maar dan moet je natuurlijk wel wat weten over elektriciteit, hoe dat precies werkt en hoe je ermee moet rijden. Want dat opladen is ook een belangrijk aspect. Het vinden van laadpalen is alleen een stuk eenvoudiger geworden. Zo zijn er momenteel 60.000 maar worden het er 1.800.000.

Daarnaast heeft Joeri in het boek 49 elektrische auto’s onder de loep genomen. Wil je weten wat zijn top 3 hiervan is? Luister dan snel naar de podcast! Het boek EV20/21 is via bol.com of rechtstreeks via www.evjaarboek.nl te bestellen. Koop het zeker als je meer wilt weten over het kiezen, rijden, laden en besparen met elektrische auto’s!

Joeri, dankjewel voor jouw verhaal en jouw komst in de studio. Volgende week weer een nieuwe aflevering met een nieuwe gast met onze missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.