Johan Lammers van Lammers Support Group

Wil je als verkoper niet trainen of bijleren, dan ben je aan vervanging toe

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Beter maken doen we door onze verkopers en salesmanagers te trainen op basistechnieken. Vandaag vertelt onze gast Johan Lammers hoe hij dat aanpakt.

10minutentraining.nl

“Dankjewel Paul. Wij hebben een nieuwe trainingsvorm voor de automotive opgezet met de naam 10minutentraining.nl. Het is een bijzondere vorm van trainen. Je traint maximaal tien minuten per dag. Dat beklijft beter dan een lange training. De trainingen bestaan uit korte video’s van professionals. Met de video’s kunnen salesmanagers hun verkoopteams beter maken in hun vak. De trainingen passen goed in een dagstart. Met een dagelijkse salesbijeenkomst zet je samen de klok gelijk en bespreek je welke doelen je die dag wilt bereiken.”

Dagstart

“Hoe word ik een betere gastheer, hoe sluit ik de deal, hoe ontwikkel ik de gunfactor, hoe volg ik online leads op? Dat zijn onderwerpen die je allemaal kunt bespreken tijdens een dagstart. Bij een dagstart horen vaste elementen. Om te beginnen: welke lopende leads heb je, hoe groot schat je de kans dat klanten gaan kopen, welke orders heb je de vorige dag gesloten? Daarna is er ruimte om tips met elkaar uit te wisselen over klanten waarmee je niet verder komt. Vervolgens komen de KPI’s van het bedrijf aan bod. Aansluitend doe je samen een korte training. Bij elkaar duurt dat niet langer dan een half uur. Daar moet de salesmanager ook echt op aansturen.”

Draagvlak

“De 10minutentrainingen gaan over praktische onderwerpen. Welke vragen stel ik om de deal te sluiten? Hoe verkoop ik een verzekering of financiering? Maar ook: hoe geef ik feedback aan collega’s en hoe zorg ik voor de wow-factor tijdens de customer journey? Ik ga alleen in zee met bedrijven met draagvlak voor deze manier van trainen. Verkopen is een vak en trainen hoort er gewoon bij. Een moderne autoverkoper is een goede gastheer met goede commerciële kwaliteiten. Een klant moet niet het gevoel hebben dat hij in een auto is geduwd. Maar je moet als verkoper wel de juiste vragen durven stellen om de deal rond te maken. Dat bereik je met trainen, oefenen en toepassen.”

Johan, dankjewel voor jouw komst en voor ons gesprek. Volgende week een nieuwe gast voor onze missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.