John den Dunnen van Findio

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag hebben we te gast John den Dunnen van Findio, oftewel een van onze podcastpartners. John, wat leuk dat je er digitaal bij bent vandaag.  Voordat we verder gaan met de vragen die ik heb voorbereid, kun je onze luisteraars wat meer vertellen over jezelf. Wie je bent en wat je doet?

Carrière

Mijn naam is John den Dunnen. Ik ben 49 jaar en werk op dit moment bij Findio als verkoopdirecteur. Ik ben ooit in een grijs verleden begonnen met auto’s poetsen bij een Peugeotdealer in Naarden. Van daaruit ben ik bij Ford Motor Company gaan werken. Daar heb ik verschillende functies gehad. Zo was ik eerst Junior Marketeer Bedrijfsauto’s en ben ik uiteindelijk Sales Manager van Nederland maar ook voor het buitenland geworden. Vervolgens ging ik naar Louwman Retail waar ik Programmamanager Verkoop Nieuwe Auto’s werd en nu zit ik bij Findio, waar ik bezig ben om een automotive tak in het bancaire op te zetten. Dat is een hele uitdaging en vind ik erg leuk.

Ford Motor Company

Zoals ik net al zei, heb ik bij Ford Motor Company verschillende functies bekleed. In totaal heb ik er dan ook zo’n 15 of 16 jaar gewerkt en heb ik er ongelofelijk veel kunnen en mogen leren. Zo heb ik deelgenomen aan diverse onderwijsprogramma’s waarbij ik bij verschillende collega’s in Europa heb moeten kijken hoe ze het doen. Maar je krijgt ook gewoon de kans om te falen als je bijvoorbeeld zegt dat je een leuk idee hebt. Bijvoorbeeld een marketingplan voor bedrijfsauto’s, dan mag je het gewoon uitwerken in een businesscase, wordt je ook nog begeleidt en dan krijg je echt een kans van falen of slagen. Dus je kunt jezelf er echt ontwikkelen en krijgt de kans om het bedrijf beter te maken. Dit proces was natuurlijk niet altijd even gemakkelijk maar al met al heb ik daar een fantastische tijd gehad waar ik heel veel heb mogen leren. 

Tesla financiering 

De samenwerking met Tesla is begonnen in begin 2019. Dat was dan ook het jaar waarin er ontzettend veel Tesla’s in Nederland van de band zouden rollen en verkocht zouden worden. Onze samenwerking met Tesla ziet er als volgt uit: we zitten volledig in de tesla.com omgeving. De klant configureert zijn auto, doet de aanbetaling, kan linksaf contant of met creditcard betalen etc. Maar rechtsaf kan die een financial lease aanvraag of een consumentenlening nemen. Bij deze laatste twee opties hebben we met hen de afspraak in een Service Level Agreement dat we het binnen een uur doen. Dat doen we ook. Ik denk dat we op dit moment ergens tussen de twee en de drieduizend Tesla’s rond hebben rijden. 

Findio in 2020

Wat we gezien hebben in het COVID-jaar is dat we absoluut niet achteruit zijn gegaan. Natuurlijk zie je bij de nieuwverkoop wel dat het terugloopt maar qua occasions zijn we stabiel gebleven. Als we het dan hebben over de voorraadfinanciering dan hebben we echt een flinke sprong gemaakt. Hierbij hebben we echt flinke stappen gezet met grote partnerships en voorraden. De omloopsnelheden zagen we echt gigantisch omhoog gaan. In maart, april en mei zagen we het de verkeerde kant opgaan maar daarna zag je het heel snel bijtrekken. Uiteindelijk kregen we het laatste kwartaal steeds vaker de feedback dat bedrijven geen auto’s meer konden vinden. Vaak vonden ze de auto’s dan te duur. Hierdoor hebben we momenteel een luxeprobleem. We hebben momenteel zoveel aanvragen voor de voorraadfinanciering dat we feitelijk geen nieuwe klanten meer blij kunnen maken. Want kwaliteit gaat echt voor alles.  

Dankjewel voor je gesprek en dankjewel voor jullie partnership om samen met ons de online automotive beter te maken. Volgende week uiteraard weer een nieuwe gast, nieuwe verhalen en dezelfde missie: de online automotive beter te maken. Dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.