John D’Hondt van U Consult

Een lead niet goed opvolgen is eigenlijk een misdaad

Welkom allemaal bij onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag vertelt John D’Hondt onder andere over de verschillen tussen de online automotive in Nederland en Vlaanderen. John, wil je vertellen wie je bent en wat je doet?

Kantelmoment
“Ik ben John D’Hondt van U Consult. Wij zijn gespecialiseerd in training en coaching voor de automobielsector. Wij verzorgen opleidingen in sales, aftersales en management. Op het gebied van online loopt België achter bij Nederland. Momenteel is er echter sprake van een kantelmoment in België. De noodzaak om te veranderen groeit door de coronacrisis. U Consult heeft een verkoopopleiding ontwikkeld waarmee verkopers auto’s leren verkopen door middel van online video en een smartphone. Via WhatsApp of FaceTime kan je perfect een behoeftenanalyse doen en een presentatie van de wagen geven. Ook het offertetraject kan je perfect via WhatsApp presenteren.”

Snelheid
“Autobedrijven kunnen klanten online beter helpen met informeren. Wanneer je dat doet, denk ik dat je veel meer conversie krijgt. Door corona houden sommige klanten het koopproces liever online. Het is een noodzaak dat verkopers elk verkoopkanaal beheersen. Ook online. De snelheid waarmee je leads opvolgt is van belang. Na een showroombezoek is de koper warm. Hoe langer je wacht met opvolgen, hoe kouder de klant wordt. De interesse daalt exponentieel na de derde dag na een bezoek of een gesprek. Hoop is de dood van elke commercieel. Spreek na een klantcontact altijd af wanneer je mag bellen. Opvolgen vergroot je de kans op een transactie enorm.”

Misdaad
“Hoe snel je opvolgt, is een deels afhankelijk van de klant. Té snel terugbellen kan agressief overkomen, hoewel de data bewijst dat het werkt. Het is eigenlijk een misdaad om vandaag de dag leads niet goed op te volgen. Met onze online trainingen ondersteunen wij verkopers bij het online verkoopproces. Ook in België zijn grote holdings en dealergroepen de norm. Die evolutie is onomkeerbaar. Je koopt of wordt gekocht. Maar door diezelfde schaalvergroting ontstaat in België ook meer aandacht voor online leads en leadopvolging.”

John, dankjewel voor jouw komst alhier. Volgende week weer een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.