Jolke Balt – Photo-Motion

Fotografie is een vak, dat leer je niet in een middag. Door zoveel mogelijk van het proces te standaardiseren kun je als dealer toch goede en consistente foto’s maken.

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met als gast Jolke Balt, CEO van Photo-Motion en reisleider bij BOVAG, want hij regelde al vaak de reis naar de NADA in San Francisco. Nu houdt Jolke zich bezig met het exploiteren van fotostudio’s voor professionele autofotografie voor dealers. Jolke, vertel daar eens wat meer over.

Achilleshiel
“Dank je, Paul. Ik ben inderdaad begonnen met mijn eigen bedrijf, en dat kwam onder andere door de studiereizen die ik organiseerde voor het MKB, niet alleen voor BOVAG dus. Ik sprak tijdens die reizen veel met ondernemers uit allerlei sectoren en dat heeft me geïnspireerd voor mezelf te beginnen. Wel in de autobranche, omdat ik zie dat daar veel staat te gebeuren de komende tijd. Zo is Photo-Motion ontstaan, waarmee ik mij richt op het automatiseren van het fotografieproces voor dealers. Voor veel dealers en autobedrijven is het goed fotograferen van auto’s de achilleshiel van het verkoopproces: er is niemand binnen het bedrijf die er echt verstand van heeft, een vaste fotograaf is duur en ook wel eens drie weken op vakantie, er is geen goede plek… kortom, allemaal zaken die ervoor zorgen dat het vaak misgaat en er uiteindelijk slechte foto’s worden gemaakt. Daarvoor leveren wij een solide oplossing.

Tijdsbesparing door procesoptimalisatie, waarbij wij door middel van cijfers kunnen aantonen wat het resultaat, dus meer auto’s verkopen, is van een gedane investering. Ik vind overigens dat het goed online vermarkten van auto’s werk is voor een marketeer, niet voor een verkoper. Zeker als je als dealerbedrijf voldoende schaalgrootte hebt voor een fotostudio zoals wij die leveren.”

Influencers
“Dat automatiseren en stroomlijnen van processen is wat mij betreft iets waar dealers meer mee moeten doen. In elke organisatie zijn van die bottlenecks: natuurlijk is fotografie een mooi voorbeeld, en daarmee bedoel ik bijvoorbeeld dat auto’s twee weken staan te wachten tot ze online worden gezet omdat de fotograaf niet eerder beschikbaar is. Dat soort verliezen kun je voorkomen door processen te optimaliseren. Daarnaast moeten dealers en autobedrijven zich heel goed realiseren dat de nieuwe generatie klanten vrijwel alles mobiel doet. Ze bekijken vlogs en hechten veel waarde aan de mening van influencers die zich bevinden in hun eigen belevingswereld.

Ik heb tijdens de studiereizen in het buitenland wel gezien dat andere markten en andere branches daar al een stap verder in zijn dat de autobranche. Je kunt er niet meer omheen, dus het is iets om je heel erg van bewust te zijn en op te anticiperen.”
Jolke, heel hartelijk dank voor je komst naar de #DCDW Podcast. Heel veel succes met je bedrijf en graag tot een volgende keer. Volgende week is er uiteraard weer met een nieuwe #DCDW Podcast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres!