Joost Derks van Schakel Marketeers

Wij zorgen voor frictieloze online transacties van lead tot sale.

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag is onze gast, voor de tweede keer, Joost Derks van Schakel Marketeers. Joost, leuk dat je er weer bent. Wil je wat meer vertellen over jezelf en jouw visie?

Webshop
“Schakel Marketeers helpt autobedrijven om meer auto’s te verkopen. Een van onze producten is een online webshop die wij samen met Autodata aanbieden. Als branche verkopen we natuurlijk al heel lang online auto’s. Ons product maakt auto’s op een aantrekkelijke manier zichtbaar voor klanten van het autobedrijf. Klanten kunnen met een druk op de knop met het autobedrijf bellen, de auto online reserveren of zelfs kopen. We werken op dit moment aan een betaalmogelijkheid waarmee een potentiële klant direct een aanbetaling kan doen, of zelfs het volledige aankoopbedrag kan betalen.”

Automatiseren
“Onze achterliggende gedachte is het creëren van een drempelloze aankoop voor de klant. Wanneer je als autobedrijf veilig betalen op afstand aanbiedt, heb je een voorsprong op bedrijven die dat niet aanbieden. Naast een online verkoopmodule ondersteunen we autobedrijven met andere diensten zoals marketing automation. Vaak is een lead een onbeantwoorde vraag van een klant. Met goed ingeregelde marketing automation beperk je het klantcontact tot de momenten in het aankoopproces waarop dat echt toegevoegde waarde heeft. Marketing automation helpt autobedrijven bij het optimaliseren van de klantbeleving. ”

Frictieloze transacties
“Tegenwoordig kan je als autobedrijf bijna niet meer zonder marketeer. In een ideale situatie heb je verkopers en marketeers in dienst. Wij adviseren autobedrijven om marketingberichten niet via hun eigen mailserver te versturen. Met een transactioneel e-mailsysteem voorkom je dat jouw berichten in de spambox van de klant terechtkomen. Wij kunnen daarbij helpen. Ons doel is om online transacties voor bedrijven zo frictieloos mogelijk te maken, van eerste lead tot online betaling. Alles wat je binnen dit proces kan automatiseren, moet je door een computer laten doen. Zo houden verkopers tijd over voor echt zinvol klantcontact.”

Joost, dankjewel voor jouw komst naar de studio. Volgende week weer een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.