Joost Goedhart van Tradus

Sinds de invoering van de prijsindex is het leadpercentage duidelijk gestegen

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Automotive in de breedste zin van het woord, want vandaag gaat het over kraanmachines en grondverzetmaterieel. Joost Goedhart van Tradus, kun je ons meer vertellen over jezelf en het bedrijf waarvoor je werkt?

Internationale Marktplaats
“Tradus valt onder de OLX Group, dat op zijn beurt onderdeel is van het internationale mediabedrijf Naspers. OLX Group is wereldwijd marktleider op het gebied van lokale horizontale marktplaatsen. Daarbij ligt de nadruk op opkomende markten zoals Brazilië, India, Polen en Rusland. Tradus.com is een wereldwijde online handelsplaats voor gebruikte bedrijfsvoertuigen en zwaar materieel. Wereldwijd gaat daar ongeveer 300 miljoen dollar in om. Het is ook een markt die altijd zal blijven bestaan. We richten ons op vier categorieën: transport, bouwmaterieel, landbouwmaterieel en equipment zoals vorkheftrucks. We bieden producten aan in 21 verschillende talen. Zo maken we het voor kopers en verkopers gemakkelijker om internationaal zaken met elkaar te doen.”

Prijsindex
“Wij hebben partnerships met verschillende fabrikanten in de markten waarin wij actief zijn. Met relevante marktgerichte data ondersteunen we het verkoopproces. Met de Tradus Market Value-tool geven we voor aangeboden producten een mening over de waarde. De prijsindex is gebaseerd op verschillende factoren. De index is gebaseerd op prijzen van gelijksoortige producten en houdt rekening met dertien waardebepalende factoren. Het is een trigger voor aanbieders om zo hoogwaardig mogelijke advertenties online te plaatsen. De prijsindex zorgt ook voor meer hoogwaardige leads. Sinds de invoering van de index ligt het percentage leads vijf tot zes procent hoger.”

Interactie
“Als platform stimuleren we kopers om snel op leadaanvragen te reageren. Wanneer een verkoper niet binnen 24 tot 48 uur reageert, sturen we een follow-up berichtje. We maken ook gebruik van chatbots. Zo stimuleren we de interactie op het platform. De combinatie van goede leads en nuttige marktdata maakt ons interessant voor onze gebruikers. Omdat we een eigen entiteit vormen binnen OLX kunnen we zelf kiezen op welke markt we ons richten. We zien groeimogelijkheden in andere segmenten, zoals personenauto’s, maar op dit moment richten we ons volledig op de markt voor zwaar materieel.”

Joost, dankjewel voor jouw komst naar de studio in Ede. Volgende week weer een nieuwe aflevering met een nieuwe gast met als doel om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Live Person Automotive?
#DCDW is de trotse reseller van Live Person Automotive geworden in de Benelux.  Velen zullen het zelf al wel hebben gemerkt: de traditionele online leads worden minder en online bezoekers zoeken op een andere manier contact. Bijvoorbeeld via Whatsapp, SMS, Facebook Messenger of Apple Business Chat.