Jort van Sisseren van Notarieel Betalen

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag te gast, Jort van Sisseren van Notarieel Betalen, die onlangs zijn intrede in de automotive deed nadat hij met CarNext een fantastische klant had. Zo maakt hij het kopen van een auto op het internet makkelijk door daar een faciliteit voor te brengen om veilig en vertrouwd te betalen. We gaan het met hebben over wat het afgelopen halfjaar hem heeft gebracht en of het zinvol is geweest wat hij heeft bedacht. Jort, leuk dat je er weer bent! Kun je even kort uitleggen wat jullie doen?

In het kort: wat doet Notarieel Betalen?

De naam zegt het al, natuurlijk faciliteren wij betalingen en die houden we in esco of je kunt aan de deur betalen. Maar waar we met name op zitten zijn de workflows. Dat zijn de processen die we regelen rondom de betalingen. Voor consumenten betekent het als je een auto koopt via Notarieel Betalen dat je zekerheid hebt tot en met de levering. Dan is men ook eerder geneigd om te kopen en voor het autobedrijf betekent dat, dat er heel veel processen aan de achterkant en de voorkant verder geautomatiseerd kunnen worden. Dit gebeurd bijvoorbeeld door koppelingen te maken met voorraden, lead managementsystemen en dat soort zaken. 

Inspelen op de klant van nu

Vaak krijgen we de vraag om een online betaalknop. Op de een of andere manier denkt men dat dat heel veel gaat brengen. Tuurlijk kunnen we dat faciliteren, maar dat is niet echt iets waar we ons op richten. Waar wij naar kijken is: hoe gaat de klant het aankoopproces in? Dat gebeurt nu meestal online en dan proberen wij bij ieder autobedrijf te kijken hoe we de salesfunnel zo wagenwijd mogelijk neer kunnen zetten. Dat doen we bijvoorbeeld door een optie toe te voegen voor het inplannen van een proefrit, het reserveren en het aanbetalen van een auto. Waardoor je ziet dat steeds weer die betaling van een auto erbij komt kijken en wat dus steeds weer een validatie is van een serieuze klant. Die betaling moet dan ook zo frictieloos mogelijk gaan.

Als je dan vervolgens kijkt naar de huidige situatie met de lockdown, merk je dat al dit soort digitaliseringen, gemakken en processen zoveel sneller zijn ingevoerd. Er valt daar zoveel te winnen en daarbij komt nog kijken dat de vraag van de consument ook nog groter wordt. Het is nu dus hartstikke actueel en noodzakelijk om dit soort stappen te gaan nemen. Als je over een aantal jaar als autobedrijf niet procesmatig te werk gaat, dan zie ik niet hoe je dat nog gaat redden.

Ontwikkelingen voor Notarieel Betalen

Momenteel zijn we met Notarieel Betalen aan het kijken hoe we de processen in de showroom kunnen verbeteren. We zien namelijk dat het aankoopproces daar momenteel best wel langdradig is. Als je bijvoorbeeld weet dat je een bepaalde auto wil en hem vervolgens gaat samenstellen dan loopt het prima. Maar in de verdere afwikkeling qua contracten, betaling en de uiteindelijke levering, zien we nog veel verbeterpunten en mogelijkheden om het proces aanzienlijk in te korten en de klantervaring een stuk te verbeteren. Daarnaast zijn we aan het kijken naar koppelingen met meer systemen zoals lead managementsystemen van UnameIT en voertuig managementsystemen die we zouden kunnen koppelen om het nog gemakkelijker te maken. Maar al deze ontwikkelingen hangen uiteraard wel af van de vraag van de klant. Het moet bij iedere klant passen want het mag geen deken oplossing worden. Geen enkel bedrijf is namelijk hetzelfde. 

Dankjewel voor je commitment, dankjewel voor je komst en uiteraard voor je partnership om de online automotive beter te maken. Volgende week uiteraard weer een nieuwe gast met dezelfde missie. De online automotive beter maken, dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.