Jos van den Bergh van MediaMondo

Autobedrijven moeten het met grote letters op de muur zetten: de lead is koning!

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met onze missie om de online automotive beter te maken. Vandaag is onze gast Jos van den Bergh van MediaMondo. Jos, dankjewel voor jouw komst naar Ede. Wil je jezelf voorstellen en vertellen wat jou drijft?

Koning
“Inmiddels werk ik alweer twintig jaar in de automotive. Voordat ik een jaar geleden voor mijzelf ben begonnen, heb ik verschillende communicatiefuncties vervuld bij Franse merken. Op communicatiegebied valt er in de automotive veel te winnen. Daar help ik klanten bij met mijn bedrijf MediaMondo. Ik vind het fantastisch om zonder ‘merkenpet’ naar communicatievraagstukken te kijken. Voor autobedrijven is een lead de koning. Ook een incomplete aanvraag op Marktplaats met een pseudoniem en een bod van de helft is een lead. Als iemand de moeite neemt om te reageren op een product dat jij wilt verkopen, verdient dat een goede opvolging met de juiste tone of voice.”

Dataverrijking
“Iedere lead verdient een goede opvolging. Er komen steeds meer kanalen bij. Medewerkers moeten de verschillende kanalen en de verschillende leads op waarde en relevantie weten te schatten. De ene lead wil gebeld worden, de andere wil contact via e-mail of WhatsApp. Gebruik je voelsprieten en reageer snel en op een passende manier. Dat moet je als organisatie goed met elkaar inrichten. Een databureau kan online campagnes op een waardevolle manier verrijken. Een reclamebureau heeft een duidelijk klantenprofiel en prospectprofiel nodig. Een databureau optimaliseert de media-efficiency en het bereik van een campagne.”

Aansluiten
“Op social media scoort de autobranche wisselend. Op YouTube, de tweede zoekmachine ter wereld, zijn automerken over het algemeen slecht vertegenwoordigd. Er is geen content of geen relevante content en er is geen tussenstap om leads van YouTube naar de eigen website te leiden. Elke goede marketingcampagne is opgebouwd uit een awarenessfase, een interactiefase en een conversiefase. Dat kan je ook online en digitaal vormgeven. Het is belangrijk dat de verschillende mediakanalen naadloos op elkaar aansluiten. De jonge generatie klanten die er aankomt, wil alles online regelen en de auto voor de deur afgeleverd krijgen. Je moet zorgen dat je jouw marketingbeleid daar zo goed mogelijk op afstemt.”

Jos, dankjewel voor dit gesprek. Luisteraars, volgende week weer een nieuwe podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Tot dan!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?
Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.