Jouk Schut van SmileyCar

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we lachen met SmileyCar, oftewel Jouk Schut. Hij is hier aanwezig om te praten over zijn creatie. Een nieuwe manier van auto’s online zoeken en daarvoor is hij een portaal genaamd SmileyCar gestart. Jouk, ik vind het ontzettend leuk om je hier in de podcast studio te mogen verwelkomen! Ik ben benieuwd waarom je de 150ste autowebsite in Nederland gaat beginnen. Jouk, ontzettend leuk dat je hier bent. Voor de mensen die jou nog niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Voorstellen: Jouk Schut

Mijn naam is Jouk Schut. Ik ben 33 jaar oud en kom uit Rozendaal. Ik woon daar met mijn vrouw en heb twee prachtige zonen. Van kinds af aan ben ik al helemaal gek op auto’s, dat is écht mijn grote passie. Uiteindelijk ben ik dus ook in de automotive terecht gekomen waar ik heel veel heb geleerd. Toen wist ik ook wel zeker dat dit de branche was, waar ik altijd werkzaam in zou willen zijn. Maar naast dat gegeven, had ik altijd de droom om te ondernemen. De afstand tussen dromen en realiteit, is de actie. Dus ik dacht, als ik voor mezelf zou beginnen, is dit het moment. Uiteraard wilde ik wat in de automotive gaan doen en er echt een stempel op drukken. 

Starten met SmileyCar

Ik had sowieso al veel ervaring met en kennis van de portalen. Daar maakte ik een soort hobby van waardoor SmileyCar in mijn hoofd is ontstaan. Ik vind het altijd leuk om tegen mensen te zeggen dat ik een auto van 30.000 heb maar dat die eigenlijk 80.000 nieuw was. Dit gegeven, een glimlach door afschrijving, was eigenlijk het begin van SmileyCar. Je moet natuurlijk onderscheidend zijn. Daar kwam de naam dan ook vandaan. Toen ik vervolgens naar verschillende bedrijven ging, vroegen ze mij of ik het feelgood gevoel kon terugbrengen. Dat ambieerde ik natuurlijk dus ging ik in gesprek met verschillende autobedrijven en keek ik overal hoe het beter kon. Zo vond ik de kwaliteit van de foto’s per auto portaal verschillen. Ik wilde daarom niet per sé groot starten maar juist kwalitatief sterk. Maar dan wel met de juiste laadtijd. 

Gebruiksvriendelijkheid

SmileyCar onderscheidt zich van andere portalen door de kwaliteit van de foto’s, ongelimiteerd adverteren van nieuwe auto’s voor dezelfde prijs, gebruiksvriendelijkheid, een favorieten optie en nog veel meer! 

Jouk Schut, dankjewel voor je komst, je gesprek en jouw commitment om de online automotive beter te maken en je stempel erop te willen drukken. Volgende week hebben we uiteraard weer een nieuwe gast met dezelfde missie: samen de online automotive beter maken. Dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”