Kees Oldenhage van VentaVid

Met video haal je een klantrespons van gemiddeld 80 procent

Welkom bij weer een nieuwe aflevering van onze podcast met als doel de online automotive beter te maken. Deze week hebben we wederom als gast Kees Oldenhage van VentaVid. Kees, welkom in onze studio en onze podcast. Kun je onze luisteraars wat meer vertellen over jezelf en je bedrijf voor diegenen die je nog niet kennen?

Videoplan opstellen
“Dankjewel Paul, leuk dat we hier weer mogen zitten. Samen met mijn compagnon ben ik vijf jaar geleden begonnen met VentaVid. We helpen autobedrijven bij het inzetten van videoboodschappen voor sales en aftersales. In deze podcast wil ik graag vertellen hoe autobedrijven videoboodschappen kunnen gebruiken voor sales. Er zijn meerdere facetten die het succes bepalen. Je moet goed weten bij welke momenten van het verkoopproces je het gaat inzetten, je moet de boodschap goed beginnen en afsluiten, en je moet commitment hebben om het vol te houden. Voordat je als autobedrijf met video start, moet je intern het proces communiceren. We adviseren om met vijf situaties te beginnen. Dan kan je het later uitbreiden. Met een videoplan bepaal je wanneer je wat voor soort video maakt. Je kan een verkoopvideo maken, maar ook een aflevervideo. Andere tips zijn: gebruik de juiste apparatuur en controleer de voortgang en de statistieken.”

Persoonlijke aandacht
“Met een persoonlijke videoboodschap haal je bij het eerste contact een respons van gemiddeld 80 procent. Binnen het softwarepakket krijg je als verkoper automatisch bericht als de videoboodschap is bekeken. Je ziet ook hoe vaak de video is bekeken. Een video maken kost weinig tijd, maar geeft klanten het gevoel dat je ze veel aandacht geeft. Klanten reageren er enorm positief op. Je kan een video inzetten om een afspraak te maken. Je kan het ook gebruiken voor het bevestigen van een afspraak. Dat maakt het contact persoonlijk voordat je de klant ontmoet. Stel dat de klant na het bezoek zegt: ik denk er over na. Met een videoboodschap en een extra presentatie van de auto kan je iemand alsnog over de streep trekken. We zijn bezig met een inruiltaxatiemodule. Daarmee kunnen klanten de inruilauto gemakkelijk in beeld brengen.”

Nieuwe functionaliteiten
“Met onze app maak je gemakkelijk, snel en meetbaar een videoboodschap. Voor bedrijven die meer uit video willen halen, hebben we een boek gemaakt. De eerste 50 luisteraars van de podcast die zich aanmelden via ventavid.nl/dcdw krijgen gratis het boek met 14 suggesties voor de inzet van video voor autoverkoop. We zijn druk bezig met nieuwe functionaliteiten. Bijvoorbeeld de mogelijkheid waarmee klanten meerwerk online kunnen goedkeuren en betalen en de mogelijkheid om offertes te uploaden. Er is binnenkort veel leuk nieuws te melden over de app.”

Kees, dankjewel. Je hebt de afgelopen twee jaar veel bereikt. Ik hoop je over twee jaar weer te ontmoeten om te kijken waar je dan staat. Volgende week weer een nieuwe aflevering van de podcast. Tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used
Car Controller je tot de beste in je vak!