Kerri Wise – Truecar

De leadconversie van de meest succesvolle autobedrijven is twee keer zo groot als van de minst succesvolle bedrijven.

Welkom bij deze #DCDW Podcast met een speciale gast. Vandaag praat ik met Kerri Wise van TrueCar.com, de website waar je online nieuwe of gebruikte auto’s kon kopen, en waar je tegenwoordig als consument en als dealer betere deals kunt sluiten. We zijn hier in Lexington, in de Verenigde Staten. Kerri, welkom. Wil je jezelf en jouw bedrijf introduceren aan onze volgers?

Voor klanten en dealers
“Hi, ik ben Kerri Wise, Vice President Dealer Training & Industry bij TrueCar.com, de car shopping website die klanten en dealers verbindt. TrueCar versnelt het aankoopproces van een auto. Gemiddeld trekt onze website acht miljoen klanten per maand. We leren doorlopend nieuwe dingen over onze klanten. Bijvoorbeeld hoe ze een actieve lead worden en waarom ze bij een bepaald dealerbedrijf een auto kopen. Aan de andere kant werken we samen met 15.000 dealers. Van hen leren we ook. Elke dealer geeft ons inzicht in transactiedata. Zo weten we welke lead tot een verkoop leidt en welke tactieken en processen dealers daarvoor gebruiken. Met informatie van beide kanten helpen we dealers om succesvoller te opereren. Ook voor klanten heeft TrueCar.com voordelen. Ze betalen via onze website een speciale TrueCar prijs en zien hoe een auto is geprijsd in vergelijking met andere bedrijven.”

No pay, no cure
Klant beter kennen betekent beter verkopen. TrueCar werkt anders dan andere bemiddelaars tussen klant en dealer. 65% van onze klanten koopt binnen een week een nieuwe auto. Bij gebruikte auto’s is dat 77% binnen een week. Dealerbedrijven investeren veel geld in search engine marketing om bezoekers naar hun eigen websites te trekken. Het is logisch dat ze dat doen, maar de kosten zijn vaak hoger dan wij in rekening brengen. Een dealer betaalt ons 300 dollar voor elke auto die via ons wordt verkocht. Geen verkoop betekent geen kosten. Daar zijn we uniek in. De meeste concurrenten werken met een abonnement of een betaling per lead betaling. Ook als dat geen verkopen oplevert, kost het geld. Wij helpen dealers met data, informatie en persoonlijke ondersteuning om hun verkoopresultaten te verbeteren. Het succes van de dealer bepaalt ons succes.”

Sturen op data
“Van alle klanten van TrueCar.com koopt een op de vijf een auto. Van die 20% koopt 65% binnen een week een nieuwe auto. De exacte conversiegraad verschilt per merk en per dealer. De best presterende dealers van een merk verkopen twee keer zoveel auto’s als de minst goed presterende dealers. Bij deze cijfers houden we rekening met lokale verschillen. Een Subaru verkoop je gemakkelijker aan de Westkust, een pickup gemakkelijker in Texas. We kijken naar de gemiddelde close rate voor alle dealers van een merk en houden rekening met lokale concurrentie. Op basis daarvan krijgen dealers een eerlijk beeld hoe ze presteren in vergelijking met andere dealers. Data helpt autobedrijven ook om hun prijzen beter te onderbouwen. aak gebeurt dat op basis van onderbuikgevoel. Onze data maakt inzichtelijk welke prijs realistisch is voor welke auto. Je hoeft niet de goedkoopste te zijn. Je moet per auto weten wat de verkoopkansen zijn en de prijs daarop aanpassen. De meest succesvolle deals zijn prijstechnisch marktconform. Het grote verschil zit in processen, de aanpak en de klantvriendelijkheid van een autobedrijf. Dat bepaalt het succes.”

“Dankjewel Kerri en dankjewel allemaal voor het luisteren. Volgende week is er een nieuwe #DCDW Podcast met weer een interessante gast.”

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres!