Kurt Vandecasteele van LeChiffre automotive innovation

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we op de Belgische tour. We hebben namelijk Kurt Vandecasteele van LeChiffre automotive innovation te gast. Wat leuk dat je er bent. Kun je wat vertellen over jezelf? Wie ben je en wat doe je?

Voorstellen: Kurt Vandecasteele

Ik ben een petrolhead zoals dat mooi heet. Oftewel, iemand die passie heeft voor auto’s en daar ook zijn werk van heeft kunnen maken. Zo ben ik helemaal in het begin bij een callcenter begonnen. Dat was een callcenter in de automotive. Daar werkte ik voor een soort van pechhulpdienst. Dit was een erg leerzame job omdat ik daar echt heb kunnen leren hoe je met klanten om moet gaan. Dat klinkt misschien heel gek maar doordat je aan de telefoon zit, kun je veel variëren met je stem waardoor ik merkte dat dat echt mijn wapen was. Dat heeft mij enorm geholpen! 

Na het callcenter ben ik bij BMW Jorssen gaan werken. Daar ben ik begonnen als receptionist. Dat hield in dat je mensen moest ontvangen, problemen vertalen voor de werkplaats, garanties behandelen en een effectieve facturatie. Dat heb ik een tijd gedaan en toen ben ik begonnen bij Volvo wat een relatief kleinschalige organisatie was. Daarna ben ik o.a. het schadeherstel ingegaan en heb ik nog verschillende andere banen gehad. 

De naam: LeChiffre automotive innovation

Eigenlijk is LeChiffre een slechterik in de James Bond reeks. Wil ik dan de slechterik zijn? Absoluut niet, maar het geeft aan dat ik mijn mening op tafel durf te leggen. Wat daar ook bijkwam is dat we actief meewerken aan de omzetcijfers van zo’n autobedrijf, en mocht LeChiffre nu net de vertaling van ‘het getal’ in het Frans zijn. Vandaar de naamkeuze. 

Wat doet LeChiffre automotive innovation?

Mijn werknemers en ikzelf timmeren dagelijks aan de weg om verschillende werkzaamheden te verzorgen: Deze werkzaamheden staan hieronder opgesomd:

– Consulting voor autobedrijven (dealers, garages, leasingbedrijven)

– Remote consulting om de facturatieberg, garantieberg én schadebestekberg weg te werken

– Software en e-tools om uw autobedrijf digitaal te maken

– Opleiding soft- en hardskills

Kurt, leuk en fijn dat je er was. Dankjewel voor je bijdrage en je komst naar Ede. Volgende week hebben we uiteraard een nieuwe gast met dezelfde missie de online automotive beter maken. Tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”