Leon Wonnink van Plan-IT

De automotive branche last van veranderingsangst. Bedrijven houden vast aan een planbord terwijl een digitaal plansysteem meer overzicht geeft en zichzelf snel terugverdient.

Welkom bij weer een nieuwe aflevering van onze podcast met als doel de online automotive beter te maken. Deze week hebben we te gast Leon Wonnink, accountmanager van plansysteem Plan-IT. Leon, welkom in onze studio en onze podcast. Kun je onze luisteraars wat meer vertellen over jezelf en over je bedrijf?

Van theekaartjes naar pc
“Dank voor de uitnodiging Paul. Ik werk al dertig jaar in de automotive. Daarvan ben ik alweer acht jaar in dienst bij JDS, de maker van Plan-IT. JDS is dertig jaar geleden opgericht en uitgegroeid tot een bedrijf met 25 medewerkers. Onze pijlers zijn bedrijfsautomatisering, software-oplossingen en plansysteem Plan-IT. Het pakket bestaat inmiddels 20 jaar. Het is ontwikkeld vanuit de vraag van een lokale Ford-dealer. Hij wilde van een planbord met theekaartjes naar een plansysteem voor de pc. Van daaruit is Plan-IT doorontwikkeld tot het wat het nu is.”

In de cloud
“In Nederland en België bedienen we zo’n 1.250 filialen. Terwijl de auto enorm verandert, heeft de automotive branche soms last van veranderingsangst. Het verbaast mij dat veel autobedrijven vasthouden aan fysieke planborden terwijl de showroom vol staat met de allernieuwste autoodellen. Een digitaal plansysteem verdient zichzelf snel terug. Je kan Plan-IT kopen of huren. Het maandelijkse huurtarief is gelijk aan het uurtarief van de werkplaats. Als je door Plan-IT Werkplaats één uur extra verkoopt, heb je het al terugverdiend. Tegenwoordig kiezen steeds meer klanten voor Plan-IT in de cloud. De software draait dan bij ons in Venray op ons eigen serverpark. Klanten hoeven alleen maar in te loggen en het werkt.”

Meer overzicht
“De kern van wat wij doen is overzicht creëren. Een van de meest gehoorde opmerkingen van klanten is: ik mis overzicht in de werkplaats. Plan-IT laat precies zien wat er gebeurt, vandaag, morgen en volgende maand. We passen het pakket doorlopend aan op basis van input van onze gebruikers. Een goed voorbeeld zijn bandenwissels. Bandenwissels zijn lastig, want klanten willen zo snel mogelijk geholpen worden. In Plan-IT hebben we tijdslots gemaakt waarin klanten zelf een afspraak kunnen inplannen. Vanuit de online module wordt de afspraak automatisch vastgezet in de werkplaatsplanning. Zo voorkomt het systeem dubbele afspraken.”

Dynamische planning
“Plan-IT is koppelbaar met elk DMS-pakket. Het is ook mogelijk om werkorders door te koppelen naar het DMS en de administratie. Autobedrijven kunnen ervoor kiezen om gebruik te maken van een dynamische planning. Stel dat er rustige momenten in de planning zijn, dan kan je klanten benaderen met een speciaal aanbod. Bijvoorbeeld: kom volgende week woensdag langs en ontvang 10% korting. Als autobedrijf kan je de tarieven dynamisch instellen op basis van drukte. Voor aftersalesmarketing werken we samen met partijen als RDC, DTC, Cartel en Autosociaal. Je kan als autobedrijf een mailing uitsturen voor de apk. Via een link in de mailing komt de klant rechtstreeks terecht in jouw online planmodule om een afspraak te maken.”

Plan-IT Proefrit
“Met Plan-IT Werkplaats hebben we in het merkgebonden kanaal een marktaandeel van 50%. Een nieuw product is Plan-IT Proefrit, een planmodule voor proefritten. Plan-IT Proefrit laat zien welke auto op welk moment beschikbaar is. In Nederland willen we daarmee de volledige bedrijfskolom bedienen. Stel: een importeur heeft tien auto’s en dertig contractpartners. Met Plan-IT Proefrit kan je vervolgens op dealergroepniveau en op vestigingsniveau demonstratie-auto’s en proefritten inplannen.”

“Leon, dankjewel voor jouw komst hier naar de podcast en bedankt voor het vertellen van je verhaal over de online automotive. Luisteraars bedankt voor het luisteren. Volgende week weer een nieuwe aflevering met weer een nieuwe gast. Tot volgende week, en vergeet niet jezelf te abonneren op de podcast via iTunes, SoundCloud of Stitcher.”

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.