Maik Dielissen van Deel.auto

Wij vullen deelmobiliteit in op basis van locatie en soort gebruiker

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Deze week hebben we als gast Maik Dielissen van Deel.auto. Mike, dankjewel voor je komst. Kan je de paar mensen in de automotive die jou niet kennen wat meer vertellen over jezelf en wat je doet?

Ketenregisseur
“Begin 2015 ben ik begonnen met een aantal businessmodellen gebaseerd op mijn 22-jarige ervaring met retail en leasing in de automotive. De private lease-actie van Fiat met Media Markt was een kickstart voor de transitie van bezit naar gebruik. Niet alleen het concept was toen nieuw, ook het verkoopkanaal was nieuw. Leasemaatschappijen worden de nieuwe ketenregisseurs. Ze zijn het nog niet, maar het gaat wel die kant op. Over vijf tot tien jaar zit 80 procent van de nieuwregistraties bij 20 of 25 partijen in Nederland. Dat zijn allemaal leasemaatschappijen. In die situatie wordt de autofabrikant leverancier. Dan is een groot marktaandeel extra belangrijk.”

Nieuwe distributiekanalen
“Universele leasemaatschappijen zijn goed in de corporate markt. Die markt is verzadigd. De groeimarkt zit in mkb’ers, zzp’ers en particulieren. Die moet je met een retailbenadering bedienen. Leasemaatschappijen zoeken daarom naar nieuwe distributiekanalen. Deel.auto is een van die nieuwe kanalen. Wij retailen voor onze partners. Wij geven advies en zorgen voor de beste deal. Dat is anders dan andere proposities. We werken samen met lokale en regionale partners in heel Nederland. Deel.auto deelt behalve auto’s ook trucks, scooters, enzovoorts. We werken volgens het concept van collect & return. Dat is voor mij de essentie van delen. Een object moet terugkomen om het te kunnen delen.”

Franchisen
“Particuliere deelconcepten komen niet van de grond omdat mensen geen risico willen lopen met hun eigen auto. Een particulier is eerder bereid om een voertuig te delen als dat voertuig niet van hem is. Onze grootste meerwaarde zit in het toevoegen van deelmobiliteit aan een bepaalde locatie. Wij vullen mobiliteit in op basis van de behoefte van de gebruiker en de plek. In de stad zijn de behoeften anders dan op een industrieterrein. Deel.auto werkt met een combinatie van een app en een abonnement. We zijn op dit moment bezig met samenwerkingsverbanden met verschillende partners. Wij zorgen voor de infrastructuur, onze partners zorgen voor de lokale invulling. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we met Deel.auto ook de exploitatie gaan franchisen.”

Maik, dankjewel voor jouw komst naar onze studio in Ede. Volgende week weer een nieuwe aflevering om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!