Malte Krüger van Mobile.de

We zijn veranderd in een one-stop shopping oplossing voor autokopers

Welkom luisteraars bij een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Met deze week als gast Malte Krüger, vice president van Mobile.de, Ebay.de en Ebay-kleinanzeigen.de. Oftewel: een van de grote mannen van Marktplaats en Ebay. Malte, welcome to our podcast.

Geweldige kansen
“Dankjewel voor de uitnodiging Paul. Ik woon in Berlijn en werk voor Ebay. Ik werk twintig jaar binnen de industrie, waarvan tien jaar voor Mobile en Ebay Classifieds. Mobile is het grootste automotive advertentieplatform in Duitsland en een van de top vijf grootste platforms in zijn soort van de hele wereld. De afgelopen tien jaar is het aankoopproces van auto’s volledig veranderd. Vier van de vijf stappen van het aankoopproces van een auto vinden online plaats. Internet is de belangrijkste informatiebron voor mensen die een auto willen kopen. Ook het aankoopproces verschuift steeds meer naar internet. In Duitsland is 50 procent van de mensen bereid om online een auto te kopen. Dealers moeten zich aanpassen aan de veranderingen. Als ze dat op tijd doen, liggen er geweldige kansen.”

One-stop
“Het uitgangspunt voor alles wat wij doen en ontwikkelen, is de consument. Daar zit een logische gedachte achter. Als wij het aankoopproces vereenvoudigen voor de koper, kunnen autobedrijven gemakkelijker auto’s verkopen. Veel mensen vinden de aankoop van een gebruikte auto niet leuk. Ze vinden het complex, tijdrovend en risicovol. Mobile bestaat dit jaar 23 jaar. We zijn veranderd van advertentieplatform in een one-stop shopping oplossing voor autokopers. We hebben een mobiele app, we bieden transparantie, we hebben een b2b-inruiloplossing en we bieden sinds vorig jaar financiering aan. Zo nemen we de belangrijkste pijnpunten van het aankoopproces weg voor consumenten. Autobedrijven blijven een waardevolle schakel in het aankoopproces. Een auto draait om emotie en is een grote aankoop. Consumenten willen een auto zien en ervaren met een proefrit.”

Datagedreven keuzes
“Autobedrijven moeten meer investeren in leadopvolging. Dat is in deze tijden echt noodzakelijk om online klanten goed te bedienen. In Canada bedienen we de markt met een horizontaal en een verticaal platform. Op die manier kunnen klanten zelf bepalen op welke ze manier een auto zoeken. Veel autobedrijven kiezen op basis van gevoel waar ze hun voorraad adverteren. Op basis van data kan je een betere keuze maken. Mobile heeft verschillende hulpmiddelen waarmee autobedrijven kunnen zien waar online leads en telefonische leads precies vandaan komen. Voor ons is het verbeteren van het platform en de data een doorlopend proces. We vinden het belangrijk om met autobedrijven samen te werken, en om data te leveren die onze toegevoegde waarde voor autobedrijven laat zien.”

Malte, dankjewel voor dit gesprek. Luisteraars bedankt voor het luisteren. Volgende week is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used
Car Controller je tot de beste in je vak!