Marcel Buining van Mayster

Met video kan je in deze tijd toch auto’s aan klanten presenteren

Welkom allemaal bij weer een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag doen we dat met Marcel Buining van Mayster. Kun je de luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Marketing en sales
“Samen met mijn compagnon Mike Roelofs heb ik Mayster opgericht. Daarvoor hebben we allebei op andere plekken in de autobranche gewerkt. Ik ben onder andere landmanager voor een auto-importeur in Finland geweest. Daar heb ik veel geleerd over cultuurverschillen en omgaan met andere marktomstandigheden. Grote dealergroepen hebben daar bijvoorbeeld veel meer invloed dan hier. Later ben ik overgestapt naar een reclamebureau. Dat gaf mij interessante inzichten in andere bedrijven en andere branches. Marketing en reclame zijn altijd mijn ding geweest. Dat is waar je met een premium merk aan bouwt. Importeurs die sales en marketing allebei goed op de rit hebben, draaien het lekkerst.”

Video
“Met Mayster willen Mike en ik de online automotive een stukje beter maken. Wij spelen in op de transitie van offline naar online. Dat doen wij voornamelijk voor importeurs. Vijf jaar geleden zijn we begonnen met het ontwikkelen van een fotostudio waarmee dealerbedrijven voorraadauto’s professioneel kunnen vastleggen. Tegenwoordig maken we met onze eigen crew in onze eigen studio productvideo’s voor importeurs. Dat is een logische keuze omdat video leidend is op internet en social media. Ondanks alle digitalisering worden autoprijslijsten vooral online en traditioneel bekeken. Ze zijn meestal niet geoptimaliseerd voor mobiel en desktop. Daar brengen wij verandering in.”

Interactief
“Met ons product interactieve prijslijst optimaliseren wij prijslijsten voor desktop en mobiel gebruik. We voegen pop-ups toe met afbeeldingen of video. Klanten die een auto kopen, zoeken online naar informatie. Daarom downloaden ze prijslijsten. Wij voegen de kracht van interactieve video aan modelpagina’s toe. Zeker in deze coronatijd is het lastig om auto’s fysiek aan klanten te presenteren. Dat proces kan je deels digitaliseren met video. Een andere dienst die wij aanbieden, is de Livestream. We organiseren een digitaal auto-evenement waar klanten interactief via een chatfunctie vragen kunnen stellen aan productspecialisten van de importeur. Zo creëer je op afstand direct contact met klanten, en het helpt om jezelf te onderscheiden.”

Marcel, dankjewel voor jouw bijdrage om de online automotive beter te maken. Volgende week weer een nieuwe aflevering met een nieuwe gast.

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s ge