Marcel Krom van Autodisk

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we dat doen met Marcel Krom van Autodisk en met Autodisk heb ik wel een liefdesverhouding. Dat komt omdat ik met Nieuweautokopen.nl al samenwerkte met dit bedrijf en ik dit altijd als prettig heb ervaren. Het doet mij dus wel wat dat Marcel er is. Marcel welkom! Om te beginnen wie ben je en wat doe je en hoe kwam je zo bij Autodisk?

Voorstellen: Marcel Krom

Marcel Krom 43 jaar, momenteel woon ik in Almere met mijn vriendin en mijn twee kinderen. In het verleden heb ik zo’n 20 jaar in de automotive gewerkt. Eigenlijk ben ik via Carwise in Almere de automotive ingerold. Ik had vroeger altijd affiniteit met auto’s maar had het idee dat dat altijd in de showroom ophield. Via Carwise heb ik echt ontdekt dat er een hele sector om die auto’s heen zit. Zo heb ik daar 13 jaar verschillende sales gerelateerde functies bekleed. Daarna heb ik nog een uitstapje gemaakt naar een ander bedrijf met een functie die meer gericht was op de aftersales kant. Dat paste mij iets minder. Zo had ik het daar na 1,5 jaar wel gezien en werk ik inmiddels alweer 4 jaar bij Autodisk. 

Autodisk

Bij Autodisk ben ik mede-verantwoordelijk voor sales. Dus ik mag alle mooie online toepassingen en onze data vermarkten en aan de man brengen. Dat doe ik al zo’n 4 jaar met alle plezier! De data vormt eigenlijk nog steeds de basis van Autodisk. Die data verrijken we met de restwaarde. Daarnaast hebben we ook onze eigen “lease calculeersoftware.” Dus dat is deels geïntegreerd in Leasewise eigenlijk alle facetten en componenten om maandprijzen te kunnen berekenen. In de loop der jaren zie je nu op heel veel websites van leasemaatschappijen onze data terug. 

Marcel, dankjewel voor je komst en het gesprek. Vooral ook omdat je voor mij veel hebt betekent met Nieuweautokopen.nl. Veel dank daarvoor. Volgende week hebben we uiteraard weer een nieuwe gast met dezelfde missie: de online automotive beter maken. Dankjewel! 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”