Mario Schraepen van LinkedCar

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we het hebben over data, oftewel data in auto’s, data via dongels en over de mogelijkheden die data voor consumenten biedt. Dat gaan we vandaag doen met Mario Schraepen uit België. Hij is de oprichter van LinkedCar. Mario, welkom! Kun je jezelf even voorstellen, wie je bent, wat je doet en wat je missie is?

Voorstellen Mario Schraepen

Natuurlijk, ik zal even vertellen waarmee ik ooit ben begonnen. Het is namelijk niet mijn eerste startup die ik heb gedaan. Het is denk ik al de derde of vierde. Zo heb ik ooit een bedrijf gehad voor consultancy, heb ik iets gedaan met Google Apps en daarna zag ik een grote kans in de automotive. Dat kwam omdat het toch nog een sector is die wat bijgebeend kan worden. Als je kijkt wat een dealer allemaal moet doen om een wagen te kunnen verkopen, daar zitten toch wel wat systemen tussen die anders kunnen. Dat zou allemaal wat sneller en gemakkelijker moeten. 

LinkedCar

Ik reed met een leaseauto rond en ik vond het vervelend dat er geen centrale plek was om alle data bij elkaar te brengen. Ik heb natuurlijk een leasecontract maar daarnaast wil ik ook weten hoe het zit met mijn verzekering. Als ik bijvoorbeeld een sterretje in mijn ruit heb, hoe moet ik dan weten waar ik moet zijn? Had ik wel of geen recht op zomerbanden? Het was voor mij niet duidelijk en gecentraliseerd. Dat was dan ook het struikelpunt waar iets aan gedaan moest worden. Ik wilde een digitaal paspoort voor een auto, dat was het idee. Het belangrijkste voor de consument is dat hij/zij eigenaar is van zijn/haar data. Wij laten je transparant zien welke data beschikbaar voor je is. Je bent daar zelf baas van en jij beslist. Zo kun je bijvoorbeeld je kilometerstand met een verzekeraar delen etc. 

Hardware device

We hebben samen met het onderzoekscentrum van de Karel de Grote Hogeschool een hardware device ontwikkeld. Wij koppelen vervolgens ons apparaat en lezen ruwe data uit. Het is eigenlijk een apparaat wat je niet ziet en achter het dashboard gekoppeld is met je auto. 

Mario, dankjewel voor je komst en het gesprek. Ontzettend veel succes in de VS met je nominaties. Het is je van harte gegund! Volgende week uiteraard weer een nieuwe gast en een nieuwe podcast met dezelfde missie. De online automotive beter maken!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”