Marjolein Bongers van House of Social Media

“Je moet jezelf niet te veel laten leiden door het algoritme”

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag te gast Marjolein Bongers, bekend van het boek LinkedIn Power en van het House of Social Media. Marjolein, kun je onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Profieloptimalisatie
“Sinds tien jaar ben ik bezig met social media. Ik geef social media trainingen en help bedrijven om meer uit social media te halen. Als je LinkedIn op een goede manier gebruikt, is het een uitstekend medium om jezelf te presenteren en er business uit te halen. Alles begint met profieloptimalisatie. Zorg voor een goede kopregel en een duidelijke, zakelijke profielfoto en zorg dat je goed vindbaar bent. Nog belangrijker dan vermelden waar je goed in bent, is vermelden waar je anderen mee kunt helpen. Zo creëer je herkenning bij mensen die jouw profiel lezen.”

Aanbevelingen
“Aanbevelingen in jouw LinkedIn-profiel helpen mee om mensen te overtuigen om met jou in zee te gaan. Heb je prettig samengewerkt, of reageert een klant positief, vraag dan om een positieve aanbeveling. Stuur een reminder en zet altijd in de reminder waarom je om de aanbeveling vraagt. Dat vergroot de respons. Een nieuwe functie is LinkedIn Stories. Persoonlijk merk ik dat je met stories niet altijd veel kijkers trekt, maar dat het wel mooie en diepere gesprekken oplevert. Het spreekt een jongere doelgroep aan. Maak je stories, zorg dan voor verticale content met staande foto’s. Dat ziet er het best uit op een telefoon.”

Aandacht
“Kwaliteit gaat bij content boven kwantiteit. Maar als je iets op LinkedIn wilt delen, doe het gewoon, en laat je niet te veel leiden door het algoritme. Met video vergroot je de herkenning. Video geeft mensen het idee dat ze jou leren kennen en het blijft lang hangen. Mensen in salesfuncties besteden vaak opvallend weinig aandacht aan LinkedIn, terwijl het juist een hulpmiddel is om jouw netwerk te vergroten. Mijn laatste tip is: geef anderen op LinkedIn oprechte aandacht zonder dat je er direct iets voor terug verwacht. Op de lange termijn weten mensen je dan altijd te vinden als je wat voor ze kan betekenen.”

Marjolein, dankjewel voor jouw komst naar de studio en bedankt voor jouw bijdrage aan onze missie. Luisteraars, volgende week een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?
Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.