Martijn Bovée van Louwman Dealer Group

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag hebben we Martijn Bovée te gast. De marketingdirecteur van Louwman Dealer Group maar ook bekend van Auto.nl, Vaartland en Autorack! Wat heeft hij eigenlijk niet gedaan? In deze podcast gaan we het hebben over marketing anno 2022. Martijn, wat leuk dat je er bent. Momenteel spelen er binnen de (online) automotive zoveel dingen. Het is belangrijk om te weten hoe we daarop kunnen anticiperen. Maar kun je eerst de mensen wat meer vertellen over wie je bent en wat je doet? 

Voorstellen: Martijn Bovée

Ik ben inmiddels ruim zes maanden bezig binnen Louwman Dealer Group. Die stap heb ik gemaakt vanuit Auto.nl. Dat is natuurlijk ook nog steeds Louwman. Door deze stap ben ik eigenlijk teruggegaan naar de traditionele dealer. Al heb ik nog steeds de visie dat het gaat om online het enige wat veranderd is, is dat ik een andere pet op heb. Ik wil Louwman Dealer Group een digitale versnelling brengen. Dat zie ik eigenlijk als mijn belangrijkste rol. Uiteraard heb ik ook de algemene marketingtaken zoals zorgen voor leads en een consistent verhaal. Maar mijn belangrijkste opdracht zie ik toch als mensen inspireren en meenemen in de digitale transformatie. Ongeacht of mensen het leuk vinden, het komt er nu eenmaal aan. 

Toekomstvisie: Clicks and Bricks

Paul, jij roept het al jaren. Het is een beetje arrogant om een consument naar een bepaald kanaal te sturen. Je kan niet meer zeggen dat je een auto alleen online of in de showroom kunt kopen. In alle andere branches zijn ze al veel verder. Er is geen verschil in consument, het is gewoon een kanaalkeuze. De ene keer koop je je kleding in een winkel, de volgende keer juist online. Dat is gewoon exact dezelfde consument. Die keuze is afhankelijk van de behoefte van die klant op dat moment. Dat kan per dag verschillen. Hierbij moeten wij zorgen dat het voor de klant zo makkelijk mogelijk wordt om zaken met ons te doen. 

Automotive branche vergelijkbaar met huizenmarkt

Het is momenteel belangrijker dan ooit om waarde toe te voegen. Ik vergelijk de huidige situatie momenteel met de huizenmarkt. We hebben een occasionmarkt die booming is. Maar het gevaar wat daar bestaat voor een verkoper is hetzelfde als met makelaars. Huizen verkochten zichzelf en de makelaars liepen binnen. Inmiddels zijn we twee jaar verder en je ziet dat makelaars failliet gaan. Ze bieden geen toegevoegde waarde meer. Mensen verkopen hun huis zelf wel. In de automotive moeten we die klant in zijn/haar customer journey toegevoegde waarde bieden. Het is daarbij cruciaal om in te zetten op beleving! 

Dankjewel voor je komst en het gesprek. Volgende week hebben we uiteraard weer een nieuwe gast met dezelfde missie: de online automotive beter maken. Dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”