Martijn Versteegen van IMAGIN.Studio

We hebben de grootste digitale autofabriek ter wereld opgezet!
Welkom bij een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken, met deze week Martijn Versteegen van IMAGIN.Studio. Martijn, dankjewel voor je komst naar de studio. Kun je onze luisteraars wat meer vertellen over jezelf en wat je op dit moment doet?

Big Bang
“Ik heb 18 jaar in verschillende rollen gewerkt bij Leaseplan op het snijvlak van sales, consultancy en marketing. Bij Leaseplan was ik medeverantwoordelijk voor de private lease actie met Fiats 500 bij Media Markt. Dat was een Big Bang voor de private leasemarkt. Sinds anderhalf jaar werk ik met business partner Rutger van Overbeeke samen in ons nieuwe bedrijf IMAGIN.Studio. Met IMAGIN.Studio beantwoorden we de visuele vragen van online-klanten. Mensen zijn visueel ingesteld. Toch gebruikt de online automotive regelmatig slecht of verkeerd beeldmateriaal. Wanneer je als bedrijf één automerk aanbiedt, is goed beeldmateriaal laten zien nog wel te doen. Als je verschillende merken en modellen aanbiedt, zoals leasemaatschappijen en portals, is dat bijna onmogelijk.”

Digitale autofabriek
“Als het beeld op een website niet klopt met de tekst, gaat een klant ergens op zoek naar goed beeld. Voor je het weet, verdwijnt een potentiële klant bij een ander in de funnel en raak je hem kwijt. Stel dat je online 40 verschillende merken en 500 verschillende modellen aanbiedt. Dan zou je van elke auto de juiste beelden met de juiste kleur en uitvoering moeten laten zien. Dat komt neer op miljoenen verschillende combinaties. Wij hebben internationaal gezocht naar een leverancier die dat kan leveren. Die was er niet. Uit frustratie hebben we zelf de grootste digitale autoproductiefabriek ter wereld opgezet. We modelleren automodellen volledig digitaal. Zo bouwen we een beeldbank op met automerken, modellen en uitvoeringen in fotorealistische 4K-kwaliteit. De volgende stap is het toevoegen van verschillende trimlines, wielen en interieurs.”

Virtueel op de oprit
“Bedrijven kunnen een gebruikslicentie afnemen voor ons Car Cloud Access-platform. Wij voeden de website van de klant volautomatisch met de juiste afbeeldingen. Onze klanten zijn lokale en internationale leasemaatschappijen, carbrokers, maar ook OEM’s, importeurs, dealers en softwarebedrijven. Onlangs hebben we in Duitsland de prestigieuze German Innovation Award gewonnen in de categorie e-commerce. Een geweldige opsteker voor ons bedrijf en voor het team. Door de hoge beeldkwaliteit kan je auto’s op groot formaat laten zien, zodat je de klant kan verleiden. We besteden ook veel aandacht aan de art direction. Vanuit bepaalde hoeken kan je auto’s er heel vet uit laten zien. We werken met 3D beeldmateriaal dat we 2D laten zien. Met 3D beeld kan je meer. De volgende stap is virtual reality. We kunnen een geconfigureerde auto straks laten bewegen, of via Google Earth bij de klant op de oprit neerzetten.”

Martijn, dankjewel voor de komst naar onze Studio en bedankt voor het gesprek. Volgende week weer een nieuwe aflevering om de online automotive beter te maken, met wederom een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivlease, UCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used
Car Controller je tot de beste in je vak!