Melvin Ester #DCDW Bonus Podcast

Het grote verschil met de tijd waarin mensen zich in een showroom oriënteerden in plaats van online, is dat verkopers tegenwoordig nog maar één kans hebben om het goed te doen.

Melvin Ester, senior accountmanager automotive van Marktplaats, vertelt in deze presentatie die hij gaf aan een aantal dealers en autobedrijven over zijn bezoek aan de NADA dit voorjaar en de nieuwe inzichten op het gebied van online automotive die hij samen met Paul en het team opdeed.

Eén kans
“Onlangs waren we met een delegatie vanuit Marktplaats op de NADA in Las Vegas, de grootste autodealerconferentie ter wereld waar dealers zich laten bijpraten over alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van online automotive. Paul had ons uiteraard al wel voorbereid, maar toch  was het een indrukwekkende ervaring. En niet alleen vanwege het grote aantal gokkasten daar…
We gingen er vooral heen om nieuwe inzichten mee te nemen naar Nederland. Een aantal daarvan deel ik vandaag met jullie. Wat vooral als een rode draad door het congres liep, is de verandering die de mobiele telefoon teweeg heeft gebracht. Van alle autokopers begint 93 procent de oriëntatie online, waarvan 70 procent op de mobiele telefoon. Wanneer de consument uiteindelijk je showroom binnenstapt, heeft hij al 27 bronnen geraadpleegd. Verkopers in de winkel hebben daardoor maar één kans om het goed te doen en dat is een groot verschil met hoe het vroeger was.”

Beste versie
“Daarop voortbordurend is duidelijk dat moderne verkopers geen showroomverkopers meer zijn, maar online verkopers. Hou daar als salesmanager rekening mee en reken je verkopers aan het eind van de week niet af op louter verkoopaantallen, maar op het aantal gemaakte afspraken, de kwaliteit van de reviews, snelle leadopvolging. Denk goed na over alle processen rondom leads binnen het bedrijf. Zorg dat ze goed, snel en consistent worden opgevolgd. En vergeet ook de telefoon niet. Uit onderzoek blijkt dat we heel veel marketinggeld spenderen aan genereren van telefonische leads, maar slechts 6 procent van de mensen in het dealerbedrijf die dat soort telefoontjes beantwoordt, is opgeleid om die gesprekken ook op een goede manier af te handelen. Denk om de tone of voice, pas je aan je gesprekspartner aan. Probeer de beste versie van jezelf te zijn om een afspraak te maken, want het gaat om vertrouwen.”

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres!