Michel van Roon – CRM Automotive Retail

“Schaalvergroting is het beste middel tegen margeverschraling”

Welkom bij een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Met wie kan ik dat beter dan met Michel van Roon? Met CRM automotive retail helpt hij autobedrijven en importeurs om hun werk beter te doen. Michel, hoe gaat het met je?

Hogere omloopsnelheid
“Het gaat hartstikke goed. De afgelopen twee jaar waren druk, maar ik heb nog nooit zoveel energie overgehouden aan het eind van de dag. Voor ons wordt 2020 een spannend en bijzonder jaar. Met Used Car Controller 3.0 kunnen we groeien en nieuwe modules koppelen. Elke twee tot vier weken komen er nieuwe functionaliteiten bij. We hebben duizend aangesloten autobedrijven en dagelijks drie- tot vierduizend actieve gebruikers verdeeld over merkdealers en onafhankelijke autobedrijven. Used Car Controller helpt autobedrijven bij procesoptimalisatie, en dat helpt weer om meer auto’s te verkopen. In deze tijd van margeverschraling moet je het steeds meer hebben van schaalgrootte en een zo hoog mogelijke oploopsnelheid.”

Kennis en reviews
“Meer auto’s verkopen betekent de juiste klanten binnenkrijgen en een hoge conversie van lead naar sale. Met de nieuwe functionaliteit Market View geeft Used Car Controller inzicht in de lokale markt. Hoeveel auto’s van jouw merk heb jij in jouw markt verkocht? Met de verkeerde auto’s krijg je nooit de juiste leads. Op basis van lokale data kan je beter bepalen welke auto’s courant zijn. Meer en beter verkopen betekent ook dat bedrijven beter moeten letten op online reviews. Slechte online reviews leiden tot minder respons. Scoor je te laag dan klikken meer klanten weg en verkoop je minder.”

Toegangspoort
“De verkoop van nieuwe auto’s draagt minder bij aan het dekkingspercentage. Er moet meer marge komen uit de verkoop van gebruikte auto’s en de werkplaats. Financieringen en verzekeringen zijn andere interessante inkomstenbronnen. De komende jaren wordt de auto een toegangspoort naar de verkoop van andere producten en diensten. Het autobedrijf blijft voorlopig relevant als verzamelplek voor auto’s en diensten rondom auto’s. Universele autobedrijven zijn nu nog druk met oudere auto’s. In het merkgebonden kanaal zie je de gevolgen van elektrificatie voor de werkplaats. Wil je als autobedrijf over vijf jaar druk blijven, dan moet je nu aan de gang om aan je schaalgrootte te werken.”

Michel, dankjewel voor jouw komst naar de studio en voor jouw partnership. Luisteraars tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Live Person Automotive?
#DCDW is de trotse reseller van Live Person Automotive geworden in de Benelux.  Velen zullen het zelf al wel hebben gemerkt: de traditionele online leads worden minder en online bezoekers zoeken op een andere manier contact. Bijvoorbeeld via Whatsapp, SMS, Facebook Messenger of Apple Business Chat.