Monique Wolff en Nico Post van NJH Mystery Shoppings en Auditing

Goed verkopen begint met oprechte interesse in de klant

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Beter te maken doen we vandaag met Monique Wolff en Nico Post van NJH Mystery Shoppings. Monique en Nico, bedankt voor jullie komst. Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Behoeften
(MW) “Ik ben projectleider bij NJH Mystery Shoppings. Wij zijn gespecialiseerd in de automotive. Voorafgaand aan elk mysterybezoek bepalen wij samen met de opdrachtgever wat de doelen zijn. Vervolgens selecteren wij de juiste mystery shoppers voor het veldwerk. Na afloop analyseren we de verzamelde data en bespreken we de uitkomsten. Door corona zien we een sterke toename van online leads bij autobedrijven. Met onze online mystery shoppers meten we hoe snel en volledig autobedrijven reageren op online aanvragen. In onze rapportages zien we dat verkopers regelmatig de behoeftenanalyse overslaan. Ze denken dat de keuze van de klant al vast staat. Terwijl je een klant met de juiste vragen een beter aanbod kunt doen.”

Meteen goed
(NP) “We zijn actief in de hele Benelux. We werken met 5.000 mystery shoppers. Ook auditing valt binnen onze dienstverlening. Veel verkopers verkopen vanuit routine, niet vanuit enthousiasme of oprechte interesse voor de klant. Doe je dat wel, dan kan je klanten beter van dienst zijn, en stijgt de klanttevredenheid. In deze coronatijd komen klanten minder snel naar de showroom, maar als ze online een aanvraag doen, zijn ze wel degelijk serieus geïnteresseerd in een andere auto. Een online lead wordt steeds vaker het eerste contactmoment met de klant. Dat moet je in één keer goed oppakken.”

Effectief
(MW) “Verkoopgesprekken beoordelen we op een aantal punten. In het voortraject speelt snelheid een rol. Krijg je als verkoper een aanvraag, reageer dan binnen minuten, niet uren of dagen. We letten ook op klantvriendelijkheid, behoeftenbepaling en verkoopvaardigheden. Een leuk verkoopgesprek is niet effectief als de klant geen voorstel ontvangt, of als de verkoper niet de juiste vragen stelt. Ook online moet de verkoper zorgen voor een positief gevoel. Dat kan met een persoonlijke videoboodschap of met een persoonlijke e-mail. Zo maak je het aantrekkelijker om bij jou een auto te kopen, en niet bij een ander bedrijf.”

Monique en Nico, dankjewel voor jullie komst naar de studio. Volgende week weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.