Onno Dekker van CarSelexy

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag hebben we Onno Dekker te gast. Sommige van u kennen Onno waarschijnlijk via Chevrolet of Daewoo of wellicht van zijn stap naar Opel. Ik ben heel blij dat hij er is om te praten over CarSelexy. Onno, dankjewel voor je komst! Kun je ons wat meer vertellen over jezelf, over wie je bent en wat je al gedaan hebt voordat je met CarSelexy begon?

Carrière

Mijn naam is Onno Dekker, ik ben in 1995 begonnen bij Daewoo waar ik mezelf heb kunnen ontwikkelen en doorgegroeid ben naar Chevrolet. Daar heb ik een tijd gewerkt en gingen we vervolgens samen met Opel waar ik vrij lang dealernetwerk ontwikkeling heb gedaan. Deze samenwerking met Opel stopte uiteindelijk waardoor het weer alleen Chevrolet werd. Helaas was dit voor korte duur. In 2013 werd er namelijk geroepen dat we ermee stopte, wat het einde van Chevrolet betekende. Vervolgens dacht ik “nou leuk, de dealers hebben nou ook geen auto’s meer, hoe gaan we dat doen?” Ik was namelijk behoorlijk betrokken met het dealernetwerk van een 65-tal dealers. Toen dacht ik van: “bij VDS doen ze de import van jong gebruikte auto’s laat ik daar eens mee gaan praten.” Op die manier zijn we gestart met het opzetten van een dealernetwerk van jong gebruikte auto’s waarover dealers kunnen beschikken en dat naast hun andere merk of een universeel dealerbedrijf kunnen voeren. Dat hebben we met CarSelexy uiteindelijk helemaal uitgewerkt alsof het een merk is en doen we dit inmiddels al met een 13-tal dealers.

CarSelexy

Voor de naam CarSelexy hebben we gekozen omdat we onderscheid willen maken. De naam zegt het al. CarSelexy, je selecteert auto’s en wij selecteren de juiste auto’s. We hebben een aantal inkopers die heel Europa rondrijden. Hierbij weten we dat er een paar partijen zijn waarbij het goed zit, maar we weten ook dat er een aantal nieuwe partijen zijn waarbij we dan eerst nog moeten gaan kijken. Daar kijken we dan naar wat voor auto’s we gaan kopen, welke hiervan geschikt zijn en waaraan ze moeten voldoen om ze naar Nederland te kunnen halen. Dus het is heel belangrijk dat de juiste opties en specificaties erop zitten. Vandaar dus die selectie, de CarSelexy, dat is het idee erachter. Hierbij hebben we de naam anders gespeld om onderscheidend te zijn. Want auto’s zijn sexy en dat blijven ze. Hiermee zitten we door heel het land van Noord-Groningen tot in Brabant. 

Redenen voor een aankoop bij een CarSelexy dealer

Natuurlijk hebben wij de meest fantastische auto’s die er zijn, maar dat is natuurlijk een containerbegrip. CarSelexy biedt jonge auto’s van 0 tot 2 jaar oud die als vervanging van een nieuwe auto dienen. Het zou natuurlijk dom zijn om een nieuwe te kopen, je hebt namelijk fabrieksgarantie en het is merkonafhankelijk. Bijna elk merk hebben we in allerlei verschillende modellen staan. En er zijn natuurlijk veel merken die momenteel een redelijk beperkt aanbod hebben en dat is jammer. Want dat betekent dat je een heleboel klanten ineens niet meer kunt bedienen. Merkgebondenheid heeft dus zo zijn voordelen maar ook zeker zijn nadelen. Uiteindelijk willen we nog grote stappen gaan maken met CarSelexy en willen we aan het einde van dit jaar op 20 dealers zitten. In totaal willen we nog doorgroeien naar zo’n 40 tot 50 dealers. Hierbij zijn we opzoek naar merk- of universele dealers die een showroom hebben die doorgaans tussen de 250 en 300 occasions per jaar verkopen. Hierbij is het belangrijk dat de showroom zo’n 10 tot 15 auto’s van CarSelexy moet kunnen bevatten. We zoeken eigenlijk met name naar die lokale hero. 

Onno, dankjewel voor je komst en het gesprek in de studio in Ede. Volgende week uiteraard weer een nieuwe gast, met dezelfde missie: de online automotive beter te maken. Tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.