Orjan Frikkee van iGarage

Als universele garagisten moeten we ons laten zien in het gevecht om de klant.
Welkom bij weer een nieuwe podcast met als doel de online automotive beter te maken. Deze week hebben we als gast Orjan Frikkee, directeur van iGarage en twee Profile Tyrecenters. Urjan, welkom in onze podcast. Kun je onze luisteraars meer vertellen over jezelf en je bedrijf?

Moderne klantenbinding
Dankjewel Paul, voor de uitnodiging voor het maken van deze podcast. Ik ben, net als jij, gestart als pompbediende bij het bedrijf van mijn ouders. Ik ben opgegroeid in universeel automotive land en geef leiding aan twee Profile Tyrecenters in Edam en Purmerend. Daarnaast ben ik it-ondernemer met iGarage. Als universeel garagebedrijf sta je vaak al twee-nul achter als de consument de auto brengt. De klant denkt: ‘Als die vent mij vanmiddag belt, heb ik een slechte dag, want ik moet 600 euro betalen en ik heb geen idee waar dat geld naartoe gaat.’ Terwijl wij met goed opgeleide mensen ons best doen om klanten mobiel te houden. iGarage maakt auto-onderhoud op een moderne manier transparant met een app.”

Transparant
“Als de auto van de klant in de werkplaats staat, doet de monteur een digitale autocheck. Hij verzamelt informatie over de technische toestand van de auto en voert dat digitaal in. Vervolgens vertaalt het iGarage-platform de informatie naar de verwachte onderhoudsbehoefte op de korte en lange termijn. De klant ziet in de app welke reparaties direct nodig zijn en welke reparaties kunnen wachten. Via de app kunnen we ook pushberichten naar klanten sturen. De consument besluit elke keer opnieuw of hij voor jou kiest of voor een ander bedrijf. De iGarage-app helpt autobedrijven om hun werk transparanter te maken voor de klant.”

Digitaliseringsslag
“iGarage is een digitaal onderhoudsboekje, geeft inzicht in autokosten en maakt het voor de klant gemakkelijk om een afspraak te maken. In de toekomst zouden we de klantenbinding kunnen vergroten met kortingsacties. Met het platform richten we ons nu in de eerste plaats op processen zoals de digitaliseringsslag in de werkplaats. Dus: hoe krijgen we informatie vanuit de werkplaats in de broekzak van de consument. Daar ligt ook een taak voor het autobedrijf, want veel monteurs zijn onvoldoende thuis in de digitale wereld. In de toekomst zien we mogelijkheden voor andere manieren van klantenbinding via de app.”

Gevecht om de klant
“Door de combinatie van de app met pechhulp, interessante content en bijvoorbeeld een onderhoudscontract kan je klanten beter aan je binden. Zo triggeren we klanten om de app op de telefoon te houden en regelmatig te gebruiken. We werken sinds enige tijd samen met de ANWB aan de ontwikkeling van het nieuwe ANWB Autopaspoort. We richten ons ook op grotere ketens en dealergroepen. iGarage is een mooi product. Als universele garagisten moeten we ons laten zien in het gevecht om de klant. Dat vraagt ook iets van het garagebedrijf. Je moet investeren in it om klanten op hetzelfde niveau te benaderen als andere kanalen. iGarage kan je daar mee helpen.”

“Orjan, dankjewel voor het gesprek en voor je komst naar de studio. Voor diegenen die meer willen weten over iGarage, ga naar de website. Ik hoor jullie graag bij onze volgende podcast om te online automotive beter te maken.”

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.