Paul de Vries over de Automotive, Attribution and Analytics Summit

De Automotive, Attribution and Analytics Summit is de plek waar wij de online automotive beter maken!

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we solo. Oftewel, we hebben geen gast vandaag want we hebben wel wat andere zaken te melden die we graag met jullie willen delen over wat er deze week gaat gebeuren bij de Automotive, Attribution and Analytics Summit.  Welke ik ga organiseren met Brian Pasch. Brian, zoals velen van jullie weten is een vriend van mij geworden de afgelopen jaren.  Samen hebben we al een aantal presentaties en workshops mogen organiseren hier in Nederland en in Amerika met de missie om daadwerkelijk die online automotive beter te kunnen maken.

Automotive, Attribution and Analytics Summit

16, 17 en 18 november organiseren wij een summit. Dat is dit jaar een online summit want helaas kunnen wij vanwege Covid-19 niet naar The Breakers Hotel in Florida. Maar op deze dagen gaan wij dus een online event organiseren met meer dan 130 sprekers. We hebben heel veel Amerikaanse content maar ook Nederlandse, Belgische, Franstalige, Mexicaanse en Italiaanse content. Deze content is voor iedereen die zich aanmeldt beschikbaar. Deze dagen kun je dus enorm veel content volgen via video. Denk hierbij aan content over Facebook maar ook van Google en automotiveportalen uit Amerika zo spreekt bijvoorbeeld de CEO van Cars.com en Autotrade.com. Zij laten deze dagen de beste content zien om dealers en autobedrijven in Amerika te helpen om beter om te gaan met bijvoorbeeld hun portalen en digital retailing.

Leren van elkaar 

Digital retailing is het online verkopen van auto’s. Nu ben ik van mening dat we daar in Nederland wel in voorop lopen maar toch zijn er een aantal van dat soort bedrijven en ontwikkelaars die ontzettend mooie producten maken die het mogelijk maken om online een auto te verkopen.  Nou heb je daar nog wel met wat dingen te maken. Zo zijn er in the USA veel staten die bij een aankoop toch wel die natte handtekening willen. Maar aan de andere kant kun je, bij het volgen van die workshops, toch wel een idee vormen voor wat je zelf in Nederland aan je eigen website zou kunnen aanpassen. Een van die dingen is bijvoorbeeld het inruilmoduleverhaal. Oftewel, de call to action “wat is mijn auto waard?” Dit is een zeer populaire call to action in Nederland. Waarbij we nu zelf zeggen van: wilt u de waarde van uw auto weten, vul dan dit formulier in. Terwijl dit ook in realtime zou moeten kunnen. Kun je niet realtime in contact komen met je klant? Kom erachter  tijdens het volgen van de verschillende workshops van onze online summit!

17 en 18 november de Nederlandse dagen

Op 17 en 18 november gaan wij Nederlandse dagen organiseren met daarin veel workshops van Nederlandse en Belgische sprekers. Zij maken deze dagen de vertaalslag naar onze eigen markten. De workshops gedurende deze dagen worden gegeven in het Nederlands en het Frans. Er zullen in totaal zo’n 25 workshop worden gegeven. Van workshops over een betere leadopvolging met Marktplaats leads tot een lunchsessie over de toekomst van automotive Nederland gehost door Alexander Prinssen.

Voor zover deze podcast. Ik hoop jullie zometeen live te zien in ons event. Want na elke workshop gaan we ook live in gesprek met onze deelnemers en onze gasten. Dit doen we met dezelfde missie. Om elkaar te helpen de online automotive beter te maken. Dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.