Peter de Wild van CORBO

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag is onze gast Peter de Wilde. Peter, wat leuk dat je er bent. Wil je jezelf voorstellen aan onze luisteraars?

Detachering

“Op dit moment werk ik voor CORBO Organisatie en Advies CORBO is een organisatie-advies en trainingsbureau. Het dienstenpakket varieert van advisering, opleidingen voor aftersalesmedewerkers, audits en ISO-certificering tot detachering. Het bedrijf bestaat al 35 jaar. Vanuit CORBO ben ik gedetacheerd bij Volvo Cars. Daar ben ik verantwoordelijk voor de implementatie van Volvo Personal Service. In het verleden heb ik verschillende automotive functies gehad, onder meer bij SsangYong Nederland. Vervolgens ben ik overgestapt naar MediaMarkt, waar ik aan de slag ging als vestigingsdirecteur. Tijdens een uitgebreid trainingstraject leerde ik alle afdelingen van het bedrijf kennen, van het magazijn tot de winkel. Een bijzondere en leerzame ervaring.”

Verkooptechniek

“Bij MediaMarkt begonnen we elke dag met een dagstart. Binnen het team bespraken we de omzet van de vorige dag en de speerpunten voor de nieuwe dag. Iedereen volgde dezelfde methodiek en iedereen had dezelfde kennis. Ook bij trainingen lag de nadruk meer op verkooptechniek dan op productkennis. Na MediaMarkt heb ik jarenlang als zelfstandig ondernemer in andere sectoren en branches gewerkt, totdat ik weer een automotive klus kreeg. De mobiliteitsbranche blijft mij aantrekken, en zo kwam ik terecht bij CORBO. Vanuit Volvo Cars begeleid ik dealers bij de overstap naar Volvo Personal Service, kortweg VPS.”

Binding

“Volvo rolt het VPS-concept wordt uit. VPS houdt in dat klanten en technici rechtstreeks contact met elkaar hebben. Iedere klant wordt gekoppeld aan een Personal Service Technician, een persoonlijke autotechnicus. Voor dealerbedrijven en klanten is dat even wennen. In het begin vinden vooral technici het vaak doodeng, maar na een paar maanden trainen, groeien ze in hun nieuwe rol. Binnen VPS werken twee technici aan de auto. Gemiddeld duurt de implementatie van VPS zes tot zeven maanden. Metingen laten zien dat de klanttevredenheid groeit in vestigingen die met VPS werken. De auto is sneller klaar en klanten waarderen het directe contact. De persoonlijke benadering vergroot de binding tussen de klant en het dealerbedrijf.”

Dankjewel Peter voor jouw komst naar Ede en voor het gesprek. Volgende week weer een nieuwe gast voor dezelfde missie: de online automotive beter maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”