Pieter Gabriëls van ACE Force

Voor veel ondernemers is een autobedrijf een hobby die geld mag kosten

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast voor onze missie om de online automotive beter te maken. Vandaag te gast Pieter Gabriëls, net terug uit China. Pieter, fijn dat je er bent. Kun je onze luisteraars vertellen wie je bent, wat je doet en wat je drijft?

Gunfactor
“Ik ben mijn vrijwel hele leven actief in de automotive. Na BMW Nederland ben ik snel in het internationale circuit terechtgekomen. Ik heb in veel landen gewerkt en gewoond. Ik ben net terug uit China waar ik voor een grote Chinese autofabrikant heb gewerkt. De onlinewereld heeft de autobranche ingrijpend veranderd. Klanten kiezen niet langer automatisch voor de dealer en overwegen verschillende verkoopkanalen. Ze zoeken binnen en buiten Nederland. Twintig jaar geleden moest je als verkoper klanten overtuigen met producteigenschappen. Nu gaat het om de gunfactor en services waarmee je een goede reputatie opbouwt. Als je dat goed doet, online en offline, bepaalt dat jouw succes.”

Opbouwen
“De automarkt internationaliseert. Uiteindelijk blijven alleen automerken over die wereldwijd actief zijn. Zonder afzetmarkt in Europa en Amerika kan je niet overleven. Er zijn Chinese merken die daarom kost wat kost in Europa wilden verkopen. Daarvan is een deel weer teruggegaan. Succes draait niet alleen om de auto en de prijs. Het draait ook om de distributievorm, het netwerk en de lading van het merk. Wanneer je als OEM niet bereid bent om honderden miljoenen te besteden aan het opbouwen van jouw merk, red je het niet alleen met een betaalbare auto met uitstekende specificaties. Dat gaat wel steeds sneller. Waar Toyota 40 jaar nodig had, deed Kia het in 15 jaar, en ik denk dat Chinese merken dat sneller doen.”

Stappen overslaan
“Chinese automerken kiezen voor andere distributiemodellen. Naast het traditionele model zijn andere opties denkbaar zoals verkoop via een e-commerce platform en samenwerken met leasemaatschappijen en verzekeringsmaatschappijen. In dat model hebben dealers nauwelijks een rol. Autofabrikanten willen auto’s efficiënt van de productielijn afleveren bij de klant. Daarom worden steeds meer tussenstappen overgeslagen. Op retailniveau moet je het zoeken in vernieuwing van de waardeketen. Bijvoorbeeld door de showroom te verbouwen tot filmstudio en door klanten online verkoopgesprekken aan te bieden.”

Pieter, dankjewel voor onze gesprekken de afgelopen tien jaar en dankjewel voor jouw komst naar de studio. Volgende week weer een nieuwe aflevering van onze podcast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.