Pieterjan Huyghe van AMI

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Omdat we veel Belgische luisteraars hebben, verwelkomen we vandaag Pieterjan Huyghe van AMI. Pieterjan, wil je vertellen wie je bent en wat je doet?

Onduidelijke opbrengst

“Mijn naam is Pieterjan Huyghe en met AMI zijn we sinds vijf jaar actief op de retailmarkt in België en Luxemburg. Wij ondersteunen dealers en importeurs op het vlak van communicatie van a tot z. Dat doen we zowel online als offline, waarbij we zoveel mogelijk traffic naar showrooms en websites leiden. Het idee achter AMI is geboren uit mijn ervaring in het merkgebonden kanaal. Dealers geven vaak heel veel geld uit aan campagnes waarvan niet altijd vaststaat wat het concreet oplevert. Dat wilde ik anders doen. We kregen de geweldige kans om launching partner van Nissan te worden. Dat gaf ons een vliegende start.”

Gigantische budgetten

“Onze aanpak is gericht op leadgeneratie en klantloyaliteit. We halen veel conversies uit persoonlijk gerichte DM’s. Als je het creatief aanpakt, is een DM tegenwoordig weer een manier om op te vallen. Bijvoorbeeld met verschillende inruilvoorstellen, een financieringsaanbod of een private lease aanbod op maat. We testen ook met verschillende manieren van adverteren. Iedereen steekt gigantische budgetten in Google-campagnes. Vaak zijn die campagnes gericht op brand awareness, terwijl je als autobedrijf juist wil dat klanten naar jouw bedrijf toe komen. Terwijl je daar juist de meeste toegevoegde waarde haalt uit je investeringen in communicatie en marketing.”

Doelgroepselectie

“Data helpt autobedrijven om beter en effectiever te ondernemen. Wij zijn niet alleen marketinggekken die komen vertellen waar en hoe bedrijven moeten investeren. We adviseren op basis van data. Als wij zien dat consumenten online massaal zoeken naar een Nissan Qashqai, dan kunnen wij het autobedrijf adviseren over de prijsstelling en de marketingbenadering. Wij richten campagnes altijd in op basis van het klantenbestand van het autobedrijf. Op basis van het klantenbestand kiezen we de online- en offlinekanalen die goed bij de doelgroep aansluiten. Zo versterken we het merk en halen we samen met het autobedrijf het maximale resultaat uit het marketingbudget.”

Pieterjan, dankjewel voor jouw komst naar Ede. Luisteraars, volgende week weer een nieuwe gast voor onze missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”