Podcast 134 – Dennis van den Bogaard van Webpower

Door irrelevante e-mails en nieuwsbrieven krijg je een slechte IP-reputatie

Welkom bij een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Deze week hebben we te gast Dennis van den Bogaard, business development manager bij Webpower. Dennis, van harte welkom hier in de studio. Kun je wat meer vertellen over jezelf en wat je doet?

Kloof
“Webpower helpt bedrijven bij het centraliseren van data. Daarmee kan je uitgaande communicatie zoals e-mail, WhatsApp, social zo relevant mogelijk maken voor de ontvanger en duidelijke conversiepunten neerzetten. Marketeers willen doelgroepen bereiken en denken vaak aan traditionele wegen om dat te doen. Bijvoorbeeld met e-mailnieuwsbrieven met content waarvan het autobedrijf denkt dat de klant het belangrijk vindt. De uitgaande communicatie is vaak niet toegespitst op het profiel van de ontvanger. Zonder relevantie wordt de kloof tussen online en offline communicatie steeds groter.”

Slechte reputatie
“Je hebt eigen data uit je eigen platformen, zoals het werkplaatsmanagementsysteem, het CMS, enzovoorts. Dat kan je samenvoegen in een centraal platform en slim gebruiken voor je uitgaande communicatie. Als je dat in bundeltjes stopt en combineert, kan je klanten op het goede moment benaderen met informatie waarvoor ze interesse hebben. Webpower combineert data uit verschillende bronnen voor het autobedrijf en zorgt dat de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon terechtkomt. Het kanaal kan je afstemmen op de ontvanger. Stuur je klanten berichten die ze niet interessant vinden, en die ongelezen weggooien, dan krijg je een slechte IP-reputatie. Dan eindigen je berichten of nieuwsbrieven sneller in de spambox. Met goede content houd je een goede reputatie en krijg je een goede respons.”

Chatbot
“De kunst is om online en offline gedrag met elkaar te verbinden in een profiel. Dat kan je vervolgens slim gebruiken om mensen naar de showroom en werkplaats te krijgen. We kunnen autobedrijven en verkopers ondersteunen bij online marketing en bij de keuze voor het beste kanaal voor elke boodschap. Als je weet dat een klant elke vier jaar een andere auto koopt, kan je nu alvast inplannen dat je tegen die tijd een uitnodiging stuurt. Marketing automation biedt nieuwe kansen. Op basis van klikgedrag kan je klanten een gepersonaliseerde website of nieuwsbrief aanbieden. Met een chatbot geef je klanten snel antwoord op vragen. Dat is niet ingewikkeld en niet duur. Op marketinggebied kan je veel meer automatiseren dan mensen beseffen.”

Dennis, dank voor jouw komst naar de podcaststudio in Ede. Volgende week weer een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Dank jullie wel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used
Car Controller je tot de beste in je vak!