Podcast 298: Andrew Shields, Global Business Unit Director – INDICATA

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag gaan we dat doen in het Engels, want we hebben namelijk een gast uit de UK Andrew Shields van INDICATA. We gaan het hebben over de gebruikte auto markt, over de elektrische automarkt zowel nieuw als gebruikt zoals Tesla dat heeft gedaan. En we gaan het hebben over de omloopsnelheid van auto’s, hoe je dat met data kan zien en hoe dat beter kan.

 

About Andrew

Andrew is 56 en zit meer dan 30 jaar in de auto-industrie. Hij begon jaren geleden te werken bij een autofabrikant. Hij werkte een tijdje voor een online retailer, die groeide van 300 auto’s naar 1000 auto’s per maand. Dat was in 2007-2008. Daarna heeft hij zijn eigen adviesbureau opgezet, wat heel leerrijk was, waarbij hij keek naar de botsende culturen tussen het Nederlandse en het Zweedse bedrijf, en naar de uitdagingen om het bedrijf vooruit te helpen. Hij raakte snel betrokken met de financiële kant van het bedrijf en echt interessante projecten, en dat deed hem besluiten om in de consulting te blijven. Andrew is verantwoordelijk voor alle wereldwijde activiteiten van INDICATA. Op dit moment is INDICATA actief in 13 Europese bedrijven. Hij zorgt voor alle verkoopteams in alle landen. Andrew is ook verantwoordelijk voor de schraapactiviteiten, dus ze hebben 2300 robots die elke dag 11 miljoen auto’s schrapen, met behulp van A.I. om het te analyseren en te begrijpen, prijzen en markttrends samen te stellen, enz.

 

Recognize the details

De auto’s kunnen dezelfde details hebben, zoals hetzelfde kenteken of dezelfde modelleeftijd. Hoe kunnen de onderdelen worden herkend van elkaar na het schrapen? Het bedrijf heeft meer dan 3 miljoen euro uitgegeven aan een A.I. systeem. Daarmee kunnen ze het modeljaar van het voertuig herkennen aan de vorm van de lampen of de positie van de mistlampen. Dat gaat tot in die granulaire details, waardoor ze de gegevens voortdurend correct kunnen krijgen.

 

Slot

Dat was het, een nieuwe podcast samen met Andrew Shields van INDICATA. INDICATA maakt deel uit van de Autorola Groep en zijn wereldwijd marktleider op het gebied van realtime marktdata. Met deze data kunnen autodealers op het gebied van occasionstrategie, marketing, prijsbeleid en kapitaaloptimalisatie een stap voor blijven. Andrew is al meer dan 30 jaren actief geweest in de automotive wereld en heeft ruim kennis en ervaring die hij uitgebreid met ons deelt. Als men meer gegevens wil hebben of een gesprek met Andrew wil, kan dat rechtstreeks via LinkedIn. Als je naar indicata.com of indicata.nl gaat, zijn er nog wat meer contactgegevens. Dit was het voor vandaag, natuurlijk hebben wij volgende week weer een nieuwe podcast met dezelfde missie, samen de online automotive beter maken.

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCC, Calldrip, CARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van: online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.