Podcast 306: Nikky van Veen van PowerKraut

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag is onze Nikky van Veen van PowerKraut. Zij weet alles van social media. Nikky, welkom. Wil je onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Nieuwe kanalen

Dankjewel Paul. Ik ben Content marketeer bij PowerKraut. PowerKraut houdt zich bezig met het bouwen van websites en het verzorgen van de volledige marketing. Binnen de mobiliteitsbranche werken we voor een brede groep bedrijven, van importeurs en dealergroepen tot individuele bedrijven. We verzorgen landelijke en lokale marketing. Sinds het begin van 2023 bieden we ook offline marketing aan. Online marketing gaat onder meer over SEO en SEA. SEO heeft een technische kant en een tekstuele kant. Content marketing draait om social media, branding en copywriting. Wij verzorgen het allemaal. Er komen steeds meer social media-kanalen bij. Dat biedt kansen om nieuwe en andere doelgroepen aan te spreken.

Genoeg aandacht

Social media is meer dan alleen LinkedIn, Facebook en Instagram. Nieuwe kanalen zoals TikTok, Pinterest en Snapchat zijn ook interessante advertentiekanalen. TikTok is er echt niet alleen voor jongeren. Het aandeel veertigplussers op TikTok groeit snel, blijkt uit onderzoek. Met onze campagnes kiezen we de beste mix van kanalen om de juiste doelgroepen te bereiken. Voor veel autobedrijven zijn social media iets wat ze er bij doen. Ze nemen het mee in hun marketingmix maar geven er geen speciale aandacht aan. Jammer, want met een actieve benadering kan je ontzettend veel bereiken.

Volgers en bereik

Social media goed inzetten begint met het bedenken van een strategie en met het stellen van duidelijke doelen. Veel volgers verzamelen is niet hetzelfde als je bereik vergroten. Social media zijn er niet alleen om te zenden. Je kan rechtstreeks in contact komen met nieuwe doelgroepen. Je kan social media ook gebruiken om traffic naar je eigen website te genereren. We zijn goed voorbereid op de invoering van Google Analytics 4. We hebben onze klanten overgezet naar het nieuwe systeem. Ook voor klanten die hun website niet bij ons hebben afgenomen, kunnen we de online marketing verzorgen en optimaliseren.

Dankjewel Nikky voor je komst naar de studio in Ede. Luisteraars, volgende week is er weer een nieuwe gast voor onze missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldripCARMEN Automotive BDC en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.