Podcast 308: Bridget van Kaauwen

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag is onze gast Bridget van Kaauwen van dtc/always on. Bridget, wat leuk dat je er bent. Kan je onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Proceskennis

Ik ben Bridget van Kaauwen en ik werk bij dtc/always on als client manager voor importeurs, merkdealers en universelen. Ik ben mijn loopbaan begonnen bij een MAN-dealer. Daarna heb ik in de shortlease en bij Stern/Hedin gewerkt. Nu werk ik aan de bureaukant van marketing. Ik kom uit een automotive familie. Thuis werd er veel over auto’s en bedrijfswagens gepraat. In mijn huidige werk komt mijn automotive ervaring goed van pas. Als ik bij dealers en universelen aan tafel zit, vinden ze het fijn dat ik de bedrijfsprocessen snap. Kennis van de processen helpt bij het opzetten van effectieve sales en aftersales marketingcampagnes.

Zuinig op klanten

Vanuit dtc/always on werken we intensief met klanten samen. We zien de klantrelatie als een vriendschap. ‘Always on’ betekent dat we altijd beschikbaar zijn als klanten vragen of wensen hebben. Het betekent ook dat onze klanten altijd bij hun klanten in beeld zijn. We bedenken voor iedere klant en voor elke vraag de beste marketingoplossing. We verzorgen complete trajecten, inclusief online retargeting en digitale out-of-home campagnes. Op dit moment is het heel erg belangrijk dat je mensen die jouw website bezoeken digitaal vasthoudt. Omdat de online regelgeving strenger wordt, moet je als autobedrijf extra zuinig op marketingleads vanuit je eigen klantbasis zijn.

Eigen kwaliteiten

Binnen de marketingflow spelen verkopers een grote rol. Als je in het verkoopgesprek kansen laat liggen, gooi je onnodig marketingbudget weg. Marketing automation geeft waarde aan potentials die jouw website bezoeken. Op basis van trigger points krijgt de verkoper een seintje om klanten te benaderen. Met retargeting kan je klanten via andere onlinekanalen bereiken. Aan de andere kant kan een offline DM-campagne ook effectief zijn. Elk online- en offlinekanaal heeft zijn eigen kwaliteiten en zijn eigen doelgroep. AI helpt ons om campagnes succesvoller en effectiever te maken, maar onze eigen tekstschrijvers, marketeers en vormgevers blijven noodzakelijk om onderscheidende marketingcampagnes te maken.

Bridget, dankjewel voor je komst naar de studio. Luisteraars, volgende week is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldripCARMEN Automotive BDC en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.