Podcast 309 – Marlou Schrijver van AutoScout24

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag doen we dat met Marlou Schrijver van AutoScout24. Malou, wil je jezelf voorstellen aan de mensen die jou nog niet kennen?

One stop shop

“Ik ben Marlou Schrijver en ik ben sinds 2018 verantwoordelijk voor de salesteams van AutoScout24 en Autotrader. Beide platforms hebben hun eigen doelgroep en hun eigen gebruikers. In 2022 hebben we in Nederland AUTOproff, LeaseTrader en LeaseVergelijker overgenomen. In Duitsland hebben we LeasingMarkt overgenomen. Dat doen we omdat we een one stop shop willen zijn. We bieden autobedrijven oplossingen voor het inkopen en verkopen van auto’s. Consumenten kunnen bij ons terecht voor het kopen van een auto, maar bijvoorbeeld ook voor auto-abonnementen, leasing en financiering. Onze teams zitten bij autobedrijven aan tafel. Zo weten we snel welke behoeften autobedrijven hebben, en hoe we die behoeften samen kunnen invullen.”

Mobiel verkeer

“ViaAUTOproff kunnen autobedrijven internationaal inkopen. LeaseVergelijker is het grootste leaseplatform van Nederland. We hebben net een compleet nieuw internationaal leaseplatform gelanceerd. Online zien we opvallende verschillen tussen landen. In Nederland is 90 procent van het websiteverkeer afkomstig van mobiele apparaten. Voor autobedrijven is het dus belangrijk dat een advertentie goed op een mobiele telefoon werkt. Voor het eerste contact bepaalt de consument het communicatiekanaal. Autobedrijven pakken WhatsApp-leads niet altijd op zoals we dat zouden aanraden. Autobedrijven die het wel goed doen, komen gemakkelijk in contact met klanten, zowel voor sales als aftersales.”

Autobedrijf voorop

“Ten opzichte van andere landen lopen Nederlandse autobedrijven en klanten voorop met online. We ontwikkelen een nieuwe app waarmee autobedrijven gemakkelijk zelf professionele video’s kunnen maken. Niet alleen van voertuigen, ook van het bedrijf zelf. Dat geeft consumenten vertrouwen. Het is een sterk marketinginstrument. AutoScout24 is het grootste Europese autoplatform. We hebben een groot bereik. Daarom is onze marketing sterk online gericht. Daarnaast zijn we continu bezig met het verbeteren van de conversie. We staan naast het autobedrijf en we kijken vanuit de behoeften van het autobedrijf. Het autobedrijf staat voorop en als het autobedrijf groeit, dan groeien wij mee.”

Marlou, dankjewel voor je komst naar de podcaststudio. Luisteraars bedankt voor het luisteren. Volgende week is er een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldripCARMEN Automotive BDC en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.