PODCAST 321– Jasen Rice van Lotpop Inc.

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met onze missie de online automotive beter maken. Vandaag is onze Amerikaanse gast Jasen Rice van Lotpop Inc. Jasen, leuk dat je er bent. Wil je onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Geboren uit ervaring

“Ik ben begonnen als een ober in een ‘diner’, in 1997 vond ik via een collega een baan waarvoor ik niet naar school hoefde: autoverkoper. Met een pak aan en een visitekaartje voelde ik me meteen belangrijk. In 1998 wilde het bedrijf waar ik werkte wel eens iets proberen op internet en zo werd acht jaar ervaring in de auto-industrie gekoppeld aan internetsales. Tien jaar geleden ben ik met Lotpop begonnen, dat software aanbiedt die de voorraad tweedehandsauto’s categoriseert en koppelt aan een CRM-database waardoor je sneller je voorraad kan verkopen.” 

Over de omloopsnelheid van gebruikte auto’s

Als de rente stijgt en je voorraadauto’s minder waard worden verlies je op twee fronten geld. Het is dus zaak om te zorgen dat je voorraad auto’s niet ouder worden dan gemiddeld 35 dagen. Hier helpt Lotpop mee door mensen die een auto zoeken te koppelen aan de voorraad en zo de omloopsnelheid te vergroten. Jasen adviseert bijvoorbeeld om op te letten of de ingekochte auto daadwerkelijk een hardloper is in het bedrijf. En of hij past in de juiste prijs-, merk-, of leeftijdscategorie.

Electrische auto’s de toekomst?

Het gesprek eindigt met een discussie over de elektrische auto en het beleid van overheden. Het blijkt dat het beleid in Amerika niet erg afwijkt van Nederland maar dat ook daar dezelfde problemen zich voordoen. Zo komt het bijvoorbeeld voor dat er niet genoeg stroom is om te verdelen en dat dit dus mensen tegenhoudt om een EV aan te schaffen. 

Jasen, dankjewel voor dit interview en tot snel als we je als spreken op ons DCDW-event mogen begroeten en luisteraars, bedankt voor het luisteren. Volgende week is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldripCARMEN Automotive BDC en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.