Podcast 328: Bianca Dikhooff van Vibber

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie om de online automotive beter maken. Vandaag beginnen we met een nieuwe reeks podcasts waarbij we praten met vrouwen werkzaam in de autobranche. Een podcast door vrouwen, over vrouwen in een mannenwereld. Onze gast vandaag is Bianca Dikhooff, senior consultant bij Vibber. Bianca, leuk dat je er bent. Wil je aan onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Verander management

“Ik ben Bianca Dikhooff, en na een lange carrière bij Oomt ben ik sinds afgelopen oktober senior consultant bij Vibber. Als consultancybureau specialiseren wij ons in verandermanagement, voornamelijk binnen de automotive sector. Mijn focus ligt met name op coaching, cultuur en gedrag binnen organisaties. Momenteel werk ik aan een project om de digitale werkorder bij een dealerbedrijf te implementeren, wat uiteindelijk resulteert in de volledige digitalisering van de werkorder, van verkoop tot aan de werkplaats.”

Werkgeluk

“In onze traditionele branche stuit verandering vaak op weerstand. Mensen zijn over het algemeen niet dol op verandering, maar verschillende factoren spelen hierin een rol. Verandering kan van bovenaf worden opgelegd, wat de acceptatie bemoeilijkt, of het kan in overleg plaatsvinden, wat het proces vergemakkelijkt. Werkgeluk speelt een cruciale rol, maar dit is een zeer persoonlijk begrip. Voor sommigen draait het om de balans tussen werk en privé, terwijl anderen meer waarde hechten aan financiële beloning. De oudere generatie heeft geleerd om gehoorzaam te zijn, terwijl de jongere generatie groei en erkenning zoekt. Luisteren naar medewerkers en persoonlijke vragen stellen tijdens dagstarts versterken het gevoel van veiligheid. Ondanks de traditionele normen in onze branche, zie ik kansen in het luisteren naar medewerkers en flexibeler denken vanwege het nog steeds aanhoudende personeelstekort.”

Doorgroeien

“Voor de meeste mensen is het vooruitzicht om binnen een bedrijf door te groeien van groot belang. Ook hier is het essentieel om in gesprek te gaan met medewerkers en hun persoonlijke doelen te begrijpen. Samen met hen stel ik groeiplannen op en werk ik actief aan de realisatie ervan, bijvoorbeeld door middel van opleidingen. Vaak komt een promotie voort uit uitmuntendheid in de huidige taken. Hoewel technische vaardigheden vaak worden benadrukt, schenken weinigen aandacht aan sociale vaardigheden.

Weerstand tegen verandering ontstaat vaak doordat mensen niet zelf voor de verandering hebben gekozen, het kan ook betrokkenheid tonen. Het is daarom cruciaal om de doelen van de verandering zichtbaar te maken, samen de visie en missie op te stellen. Dit vergroot niet alleen de acceptatie van verandering, maar bevordert ook de bedrijfsresultaten. Mijn advies aan het management is dus: blijf in gesprek en blijf vragen stellen. En voor de powervrouwen in de automotive: hoewel het een mannenwereld is, voel ik me hier als vrouw veel relaxter, met minder onderlinge jaloezie en een terugkeer naar de basis.”

Bianca, dankjewel voor je komst naar de studio in Ede voor deze ‘van vrouwen, door vrouwen’-podcast. Luisteraars ook bedankt. Volgende maand is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCC, Calldrip, CARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?
Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.