Podcast 334: Janita Hurkmans van De Dames Van Hurkmans

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast van en door powervrouwen in de automotive. Een podcast door vrouwen, over vrouwen in een mannenwereld. Onze gast vandaag is Janita Hurkmans van De Dames Van Hurkmans. Janita, leuk dat je er bent. Wil je aan onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Janita Hurkmans van De Dames Van Hurkmans

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast van en door powervrouwen in de automotive. Een podcast door vrouwen, over vrouwen in een mannenwereld. Onze gast vandaag is Janita Hurkmans van De Dames Van Hurkmans. Janita, leuk dat je er bent. Wil je aan onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

One of the guys

“Ik ben Janita Hurkmans van de Dames van Hurkmans en werk samen met mijn twee zussen en broer in ons familiebedrijf, Hurkmans Autobedrijven, dat drie vestigingen heeft. Hoewel ik aanvankelijk nooit in deze branche wilde werken vanwege het voorbeeld dat ik vroeger thuis kreeg van mijn ouders, die ook een autobedrijf hadden, bleek de IVA in Driebergen op mijn 19e de beste keuze te zijn. Met maar 34 dames van de 800 leerlingen was het best een uitdaging op de IVA. Daar leerde ik dat je nooit ‘one of the guys’ moet willen zijn, maar altijd een vrouw moet blijven. Daarmee maak ik nu net het verschil.”

Nagellakhoekje

“Mijn zus Mariëlle en ik wilden ons onderscheiden van andere autobedrijven door een autobedrijf van vrouwen voor vrouwen te starten. In het begin werden we nog weleens gezien als ‘dat autobedrijf met een nagellakhoekje’, maar tegenwoordig weten mensen dat we een serieus bedrijf zijn. We hebben bewust gekozen om ons volledig op vrouwen te richten, omdat uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de autoaankopen in de huidige markt door vrouwen wordt gedaan.”

Delen van kennis

“Voor mij staat het opbouwen van een relatie met de klant centraal. Eerst de klik en dan het blik. Ik geloof dat de relatie voorafgaat aan de verkoop en ik benadruk het belang van het tonen van expertise en gelijkwaardigheid, vooral als vrouw in een door mannen gedomineerde sector. Kennis staat centraal in ons bedrijf, wat zich uit in het delen van kennis via gastcolleges, workshops en cursussen, zoals ‘Panne zonder mannen’. Hierbij bieden we cursussen aan over vloeistoffen, hoe een schade-afhandeling werkt, maar delen we ook graag tips en trucs.”

Uitbreiding

“Hoewel we denken aan uitbreiding, valt me op dat het vinden van gekwalificeerd personeel, vooral vrouwen, moeilijk is in de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Toch is 70% van ons personeelsbestand vrouw, omdat we geloven dat in een bedrijf dat zich richt op vrouwen, vrouwen een prominente rol moeten spelen. Ik ben super blij met mijn mannen hoor! Een goed team bestaat nu eenmaal uit twee”.

Janita, dankjewel voor je komst naar de studio in Ede voor deze ‘van vrouwen, door vrouwen’-podcast. Luisteraars ook bedankt. Volgende maand is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast. Bovendien kun je je nog opgeven voor ons DCDW-event op 16 en 17 april.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCC, Calldrip, CARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?
Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.