René Stolp ReStrategy

In de mobiliteitsbranche zijn veel bedrijven niet AVG-compliant

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Deze week als gast René Stolp. René, dankjewel voor je komst. Kan je de paar luisteraars die jou nog niet kennen vertellen wie je bent en wat je doet?

Data vastleggen
“Ik ben dertig jaar geleden in de automotive branche begonnen. In die tijd begon RDC met het digitaliseren van processen. Ik heb verschillende grote projecten begeleid, van data-uitwisseling voor Nationale Autopas tot de oprichting van ROB-Net en INDI. Sinds kort heb ik mijn eigen bedrijf ReStrategy. Ik adviseer bedrijven over data en strategie. Bedrijven die bewust gebruik maken van data voor het uitvoeren van hun strategie zijn het meest succesvol. In operationele processen van bedrijven zie ik dat het vastleggen van data alleen gebeurt omdat het moet voor de administratie. Terwijl je er veel meer uit kunt halen als je het goed gebruikt.”

Compliancy
“Data veroudert snel als je er niet goed op past. Pas als je kwaliteitseisen definieert, kan je data inzetten voor bedrijfsdoelen. Op basis van data kan je voorspellen wanneer een klant toe is aan een product of dienst. De AVG is een uitdaging voor dataverwerking. Veel bedrijven in de mobiliteitsbranche zijn niet AVG-compliant. Vaak gaat het al fout met het privacy statement. Met je privacy statement vertel je als bedrijf welke gegevens je van klanten bewaart, hoe lang, waarom en met wie je de data verwerkt. Dat is de voordeur van het datatraject. Ik heb een scan gedaan en in de branche is daar veel op aan te merken. Dat is nu nog geen probleem, maar dat gaat het wel worden, als daar straks strenger op wordt gecontroleerd.”

Expliciet
“Ook het voertuigbezit en hoeveel kilometers een klant rijdt, zijn persoongegevens. Dat moet je allemaal opnemen in je privacy statement. Het begint al in de prospectfase voordat iemand jouw klant is. AVG is ook van toepassing op leadmanagementsystemen. In 2020 of 2021 komt er naar verwachting een strengere nieuwe e-privacy wet die is gebaseerd op de AVG. Op dit moment voldoet 95 procent van de cookiemededelingen niet aan de wettelijke eisen. Consumenten moeten bij een cookiestatement zelf kunnen kiezen welke instellingen ze wel en niet accepteren. Ik adviseer bedrijven hoe ze dat allemaal op een praktische en AVG-compliant manier kunnen inrichten.”

René, dankjewel voor jouw komst naar de studio. Volgende weer een nieuwe aflevering van de podcast. Tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!