Richard van den Hoeven en Wouter Reinders van Carsub

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we het hebben over auto abonnementen en de meerwaarde voor de klant van nu. Daarom hebben we Richard van den Hoeven en Wouter Reinders van Carsub te gast. Heren goedendag! Om met Richard te beginnen, waarom ben je eigenlijk hier?

Richard van den Hoeven

Ik ben hier omdat ik door de corona crisis als horeca-ondernemer een vervelende periode achter de rug heb. Maar het bracht mij dus wel op iets anders en dat is het hebben van een oude dure auto op de parkeerplaats, dat was niet handig. Toen dacht ik: “laat ik die auto maar verkopen of inruilen voor iets kleiners.” Zo kwam er eigenlijk een leuk idee tot stand. Maar om voor nu nog even terug te gaan naar mijn horeca-activiteiten. Ik ben mede-eigenaar geweest van een tweetal zaken. Een mooi hotel/restaurant in Hengelo waarvan ik de aandelen inmiddels heb verkocht en we een aandelenruil gedaan voor het restaurant. Daar ben ik dan nog steeds mede-eigenaar van. In dat restaurant hadden we dan ook een Michelinster. 

Wouter Reinders

Ik ben Wouter Reinders en ben benaderd door Richard in de tijd dat hij met die keuze zat. Ik was op vakantie en kreeg om 4 uur s’nachts van Richard een appje dat hij een bepaald probleem had. Toen vroeg hij aan mij of ik wat voor hem kon betekenen. Ik zat destijds ook in een fase waarbij ik zoekende was naar wat ik moest gaan doen daarom had ik meteen zoiets van: “laten we gaan zitten.” Toen ik daarna terugkwam van vakantie hebben we dat eigenlijk meteen gedaan. 

Het startte bij een probleem

Het probleem was dus eigenlijk dat ik iets zocht om mijn kinderen te vervoeren. Het moest wat kleiner en makkelijker verplaatsbaar. Maar natuurlijk zaten we nog steeds in een lockdown dus moest het ook wat minder kostbaar zijn. Ik zocht eigenlijk de kans om nu een kleine auto te hebben op de parkeerplaats en daarna flexibel te zijn om over te schakelen naar een wat grotere. Dan kom je natuurlijk tegen allerlei constructies aan en ga je partijen vergelijken maar ik zocht die flexibiliteit. Dat was eigenlijk het nu hebben van een eigen auto op de parkeerplaats en het moment dat je er van af wil de auto in te kunnen ruilen.

Omzetten naar een business (Carsub)

Ik zelf heb natuurlijk veel verstand van marketing en Richard komt natuurlijk vanuit een horeca-achtergrond. Daardoor zaten we een beetje op de kant van Booking.com en Thuisbezorgd te denken. Uiteindelijk dachten we dat we het echt wel moesten zoeken bij een auto en abonnementen service met flexibiliteit en vooral gericht op online. Dat hebben we nu gerealiseerd met Carsub!

Heren, dankjewel voor jullie komst naar onze studio in Ede. Ik heb veel respect voor de manier waarop jullie dit hebben ingezet. Volgende week hebben we uiteraard een nieuwe gast met dezelfde missie de online automotive beter maken. Dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”