Rico van der Vies – Automotive Mediaventions

Welkom allemaal bij weer een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag te gast Rico van der Vies, commercieel directeur van Automotive Media Ventions, bekend van Autotrack, Autowereld en Gaspedaal. Rico, fijn dat je hier bent. Wil je jezelf voorstellen?

Medianetwerken
“Na Stern en RDC ben ik alweer drie jaar actief bij DPG Media. Sinds eind vorig jaar ben ik betrokken bij de joint venture. De samenwerking tussen de merken heeft geleid tot een enorme stijging van het bereik en van de leads. We kunnen grote medianetwerken inzetten voor onze merken. Met de twee platforms bereiken we verschillende groepen autokopers. Autotrack is ons kwaliteitsportal. Dat is 45 procent. Gaspedaal levert relevant verkeer naar autobedrijven en andere portalen. Dat is de andere 45 procent. De overige 10 procent is Autowereld. Autowereld is ook een proeftuin. Daar experimenteren we met nieuwe elementen en testen we de toegevoegde waarde.”

Autobedrijven overtuigen
“Autobedrijven die het online spel goed spelen, stellen doelconversies in met Google Analytics. Zo zien ze precies waar leads vandaan komen en welke portals de meeste toegevoegde waarde hebben. We helpen autobedrijven die dat willen om Google Analytics te gebruiken. De grootste uitdaging zijn klanten die dat niet willen. Die zijn veel lastiger om te overtuigen van het nut van meten en analyseren. Toch is dat meestal geen onwil. Autobedrijven zijn druk met allerlei zaken en kunnen of willen niet altijd de tijd vrij maken om naar online te kijken. Het zit niet in het willen maar in het kunnen.”

Verdelen
“Bezoekers die op Gaspedaal op een auto klikken, kunnen kiezen naar welke website ze doorgestuurd willen worden. 58 procent kiest voor de website van het autobedrijf. Mensen die hoger in de funnel zitten, klikken vaker op hetzelfde portal als ze meerdere auto’s bekijken. Dat doen ze omdat ze verschillende auto’s in dezelfde layout kunnen bekijken. Met Gaspedaal en Autotrack richten we ons primair op het binnenhalen van klanten. Zonder klanten valt er niets te verdelen. Maar we luisteren ook naar de wensen van autobedrijven. In coronatijd hebben we bijvoorbeeld de abonnementskosten voor autobedrijven verlaagd en kortingsacties opgezet om klanten te prikkelen om een auto te kopen. We doen alles om beide partijen bij elkaar te brengen.”

Rico, dankjewel voor jouw komst en luisteraars bedankt voor het luisteren. Tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?
Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.