Rob Henneveld van Carflow

Online lopen klanten ver vooruit op de autobranche

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag is onze gast Rob Henneveld. Rob, volgens mij kent heel automotive Nederland je. Wat brengt jou hier?

E-sales
“In deze podcast wil ik graag uitleggen hoe Carflow e-sales naar de showroom van het autobedrijf brengt. Twintig jaar geleden was ik een van de eersten die gebruikte ex-lease auto’s online aan handelaren verkocht. Toen twijfelden veel autobedrijven of internet wel zou blijven bestaan. Sinds dat moment ben ik altijd betrokken gebleven bij online sales binnen de automotive sector. In de kern draait het erom dat je gebruikte en nieuwe auto’s op een effectieve en leuke manier met behulp van internet aan een nieuwe eigenaar verkoopt. Carflow ondersteunt het autobedrijf bij het volledige proces. Op basis van data kan je beter sturen hoe en aan wie je een auto verkoopt.”

Modules
“Carflow is een digitale showroom. Het bestaat uit een voorkant die wordt gevoed door een achterkant. De achterkant bestaat uit verschillende modules, van een leadmanagementmodule en een voorraadmodule tot een contactmodule en een rapportagemodule. Samen leveren de modules 7.500 unieke datavelden op. Het is een volledig ecosysteem waarmee autobedrijven het verkoopproces kunnen optimaliseren. Dankzij koppelingen met Hexon kun je Carflow ook integreren met een bestaand VMS. Er is ook een betaal- en reserveermodule waarmee de klant tegen betaling een auto online kan reserveren of aanbetalen.”

Transparantie
“De klant wil serieus genomen worden. Als je een koelkast koopt, kan dat vanaf de bank. Je koopt een koelkast, de koelkast wordt de volgende dag afgeleverd en aangesloten en de oude koelkast wordt meegenomen. Bij auto’s is er altijd een interruptie van het aankoopproces. Dat moeten we willen voorkomen en dat kunnen we voorkomen als we e-sales goed oppakken. Klanten zoeken een optimale online beleving met goede foto’s en goede teksten, maar ook met handig geplaatste buttons en soepele communicatie. Carflow helpt autobedrijven bij de transformatie van offline naar online bedrijf. Hoe transparanter je online bent, en hoe beter je alle de klant informeert, hoe succesvoller je online wordt.”

Rob, dankjewel voor jouw bijdrage aan deze podcast en voor jouw partnerschap. Luisteraars, tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Live Person Automotive?
#DCDW is de trotse reseller van Live Person Automotive geworden in de Benelux.  Velen zullen het zelf al wel hebben gemerkt: de traditionele online leads worden minder en online bezoekers zoeken op een andere manier contact. Bijvoorbeeld via Whatsapp, SMS, Facebook Messenger of Apple Business Chat.