Roy Roelofs van Autosociaal

Edlink geeft autobedrijven grip op data en inzicht in online klantgedrag

Welkom allemaal bij onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Na aflevering 15 is Roy Roelofs van Autosociaal opnieuw onze gast. Roy, ontzettend leuk dat je er weer bent. Wil je onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Passende kanalen
“Zes jaar geleden ben ik gestart met Autosociaal. We zijn begonnen met een app. Autobedrijven kunnen onze app onder hun eigen naam en in hun eigen huisstijl aanbieden aan klanten. Via de app kan je klanten benaderen, bijvoorbeeld voor aftersalesacties. Je selecteert zelf welke klanten of klantgroepen je benadert. Naast de app hebben we een eigen weboplossing ontwikkeld. We verbinden verschillende communicatiekanalen met elkaar. Autobedrijven kunnen hun klanten via het meest passende kanaal een bericht sturen.”

Retargeten
“Met onze Carconnector kunnen we potentiële klanten, die naar een bepaalde auto kijken, retargeten via social media. We bieden autobedrijven de mogelijkheid om klanten op het juiste moment via het juiste kanaal te bereiken. We kunnen onze systemen zo inregelen dat autobedrijven er bijna geen omkijken naar hebben. Daarnaast helpen we bedrijven met social media. Bijvoorbeeld hoe je data van Google Analytics handig kunt gebruiken voor jouw bedrijf. Ons nieuwste product is Edlink. Edlink is een customer data platform waarmee wij data uit verschillende dealermanagementsystemen en garagesoftwaresystemen aan elkaar kunnen koppelen.”

Grip
“Door het koppelen van data van autobedrijven kunnen we klantgedrag in beeld brengen en analyseren. Edlink herkent het bijvoorbeeld als een klant meerdere keren op jouw website naar een bepaalde occasion kijkt. Vervolgens kan je daar zelf actie op ondernemen. Hoe meer data je hebt, hoe gerichter je kunt communiceren. Met onze producten en diensten hebben autobedrijven meer grip op hun data en op hun klanten. Ook van buiten Nederland is er belangstelling voor onze producten. We blijven ons richten op de autowereld. Dat is een niche waarin wij onderscheidend zijn, omdat wij systemen uit de autobranche integreren en omdat we de branche, de bedrijven en de ondernemers door en door kennen.”

Roy, dankjewel voor jouw komst. Volgende week hebben we weer een nieuwe gast voor onze missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?
Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.