Rudy Kappert oprichter van Gaspedaal.nl

Investeren in SEO levert meer op dan investeren in Google Adwords

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast voor onze missie om de online automotive beter te maken. Rudy Kappert is oprichter en uitvinder van Gaspedaal.nl. Rudy, dankjewel voor je komst naar de studio. Kun je ons meer vertellen over jezelf en wat je allemaal hebt gedaan?

Scraper
“In 2002 ben ik begonnen met Marktplaza.nl. Daar heb ik veel geleerd over SEO en koppelingen. Vanuit die ervaring heb ik een ‘scraper’ gebouwd voor het doorzoeken van advertentiesites. Daaruit is de techniek achter Gaspedaal.nl ontstaan. Ik was zelf op zoek naar een auto. Online was niet één verzamelplek waar alle auto’s overzichtelijk bij elkaar staan. Via mijn netwerk kreeg ik contact met Jan Willem Tusveld. We hadden een klik en we zijn aan de slag gegaan. Binnen een paar maanden was het platform gebouwd en kwam er een rechtszaak. Daar hebben we gebruik van gemaakt. Ook negatieve aandacht is aandacht. Daardoor groeiden de bezoekersaantallen steeds sneller.”

Smeken om een proefrit
“Uiteindelijk hebben we Gaspedaal.nl inclusief de rechtszaak aan TMG verkocht. Voordat we het platform verkochten, waren we met AutoWereld begonnen. Sinds de verkoop ben ik vooral bezig met projecten buiten de online wereld. Ik wil niet meer de hele dag op kantoor zitten. Achter de schermen blijf ik wel zijdelings betrokken bij de autobranche, onder andere als investeerder in Mister Wheelson. Daar kan ik mijn ervaring met auto’s en online goed in kwijt. Als ik naar de autobranche in 2020 kijk, snap ik de winkels niet. Een auto kopen vind ik vervelend. Een proefrit maken is vaak al moeilijk. Je moet bijna smeken of je een auto kan meekrijgen.”

Liever SEO
“Autobedrijven kunnen meer rendement halen uit SEO. Bijvoorbeeld door de diepte in te gaan met advertenties. Hoe specifieker de advertentie, hoe hoger de positie in de zoekresultaten. Als jouw website veel bezoekers trekt, levert dat ook een hogere zoekpositie op. Investeren in SEO levert meer op dan investeren in Google Adwords. In de toekomst wil ik misschien een nieuw concept rondom laadpalen gaan opzetten. Dat is nog een pril idee, dus ik kan er weinig over zeggen. Het wordt geen combinatie met online, maar het wordt wel iets creatiefs. Ik kijk wat er voorbij komt en ik doe wat ik leuk vind.”

Rudy, ontzettend bedankt dat je er was. Volgende week weer een nieuwe uitzending met weer een nieuwe gast om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Live Person Automotive?
#DCDW is de trotse reseller van Live Person Automotive geworden in de Benelux.  Velen zullen het zelf al wel hebben gemerkt: de traditionele online leads worden minder en online bezoekers zoeken op een andere manier contact. Bijvoorbeeld via Whatsapp, SMS, Facebook Messenger of Apple Business Chat.