Sjoerd ten Cate van Gewoon Sjoerd

Focussen op de auto en de prijs is het laatste dat je moet doen

Welkom bij onze nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag doen we dat met Sjoerd ten Cate. Met zijn bedrijf Gewoon Sjoerd ondersteunt hij MKB-bedrijven op marketinggebied. Sjoerd, kun je de luisteraars meer vertellen over jezelf, wat je doet en over jouw drive?

Sparring partner
“Veel middelgrote en grote MKB-bedrijven hebben behoefte aan marketingondersteuning maar hebben daar niet apart iemand voor in dienst. Met mijn bedrijf Gewoon Sjoerd ben ik in dat gat gesprongen. Als strategisch marketingadviseur ben ik ook sparringpartner voor bedrijven. Ik help bedrijven met het in kaart brengen van hun verhaal. Waar ben je goed in en wat is jouw waardepropositie? Je moet klanten uitleggen waarom ze bij jou een auto moeten kopen en dat vinden veel bedrijven lastig. Internetcampagnes met bijvoorbeeld Google Adwords zijn duur terwijl het rendement niet altijd duidelijk is. Ik vertegenwoordig het belang van het autobedrijf tegenover hun Adwords-partner.”

Creatief denken
“In de basis hebben autobedrijven op veel punten dezelfde propositie. Het draait om de twee of drie punten waarin je jezelf van de rest onderscheidt. Het focussen op de auto en de prijs is het allerlaatste wat je moet doen. Klanten zijn in 2020 bereid om meer te betalen als ze er meer voor krijgen. Zodra een klant binnenkomt, heeft hij de auto al voor 60 procent verkocht. De 40 procent waarmee je de klant overtuigt, heb je zelf in de hand. Slimme marketing betekent creatief denken. In het startjaar heb ik voor mijn eigen bedrijf 300 euro aan marketingkosten uitgegeven. Bijna 50 procent van mijn nieuwe klanten komt naar mij toe via bestaande klanten.”

Doorheen prikken
“Op social media moet je eerst zaaien voordat je kunt oogsten. In het begin investeer je zonder dat er iets terugkomt. Jouw boodschap moet consistent zijn en je moet volhouden. Binnen een autobedrijf spelen verkopers een grote rol op marketinggebied. Online kunnen verkoper zichzelf aan anderen presenteren met hun vakkennis, gevoel voor humor en interessante posts. Door een plat verkoopverhaal prikken klanten meteen heen. Ondernemers kijken soms teveel door een koker naar hun eigen bedrijf. Omdat ik onafhankelijk ben, durf ik daar doorheen te prikken en kritische vragen te stellen. Dat houdt bedrijven scherp op marketinggebied.”

Sjoerd, dankjewel voor het gesprek en voor jouw komst naar Ede. Volgende week weer een nieuwe gast in onze podcast om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Live Person Automotive?
#DCDW is de trotse reseller van Live Person Automotive geworden in de Benelux.  Velen zullen het zelf al wel hebben gemerkt: de traditionele online leads worden minder en online bezoekers zoeken op een andere manier contact. Bijvoorbeeld via Whatsapp, SMS, Facebook Messenger of Apple Business Chat.