Wilbert Wester van Transporting Wheels

Het thuis afleveren van online aangekochte auto’s is een groeimarkt

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag te gast Wilbert Wester van Transporting Wheels. Wilbert, dankjewel voor jouw komst. Wil je onze luisteraars vertellen wie je bent, wat je doet en wat je drijft?

Real time
“In 2014 ben ik begonnen met Transporting Wheels, een online boekingssysteem voor voertuigtransport. Daarvoor werkte ik bij een handelaar in tweedehands trucks. Die kochten en verkochten we door heel Europa en daarbuiten. Nederland is een belangrijk exportcentrum voor vrachtwagens. Vanuit ons land worden grote aantallen voertuigen over de hele wereld verhandeld. De bijkomende kosten van transport zijn een belangrijke factor voor handelaren en kopers. Transporting Wheels maakt kopen op afstand eenvoudiger en transparanter. Het portal geeft real time een overzicht van de transportkosten. Dat doen we voor trucks, maar bijvoorbeeld ook voor personenauto’s.”

Dertig seconden
“Exportklanten kunnen niet even langskomen om een truck te bekijken. Daarom draait de handel voor een groot deel om vertrouwen. Klanten maken grote bedragen over voor voertuigen die ze niet in het echt hebben gezien. Als aanbieder moet je vertrouwen kweken met je website en met je presentatie. Transporting Wheels geeft binnen dertig seconden een overzicht van de transportkosten binnen Europa en de eventuele bijkomende kosten van het verschepen. Klanten kunnen het transport met een druk op de knop bestellen. De rekenmodule is ook geïntegreerd in verschillende portals. We integreren steeds meer in autoportals en veilingportals. Naast het berekenen van de kosten organiseren we het achterliggende transport.”

Thuis afleveren
“We werken samen met 150 partners en we hebben 3000 internationale routes. Het algoritme bepaalt de optimale route en de optimale kosten op basis van 300.000 input records. Als leveranciers de prijzen aanpassen, wordt dat automatisch meegenomen in de rekenmodule. Naar de toekomst toe willen we nauwer samenwerken met partners en de doorlooptijd verkorten. Op dit moment kunnen we een personenauto in vijf werkdagen uit Duitsland halen, terwijl tien of vijftien werkdagen de norm is. Ook met nieuwe partijen die online auto’s verkopen aan particulieren zijn we in gesprek. Er is nog niemand gespecialiseerd in fijnmazige distributie van auto’s aan eindgebruikers. Het is een onontgonnen groeimarkt waar wij zeker onderdeel van willen uitmaken.”

Wilbert, dankjewel voor jouw komst naar de studio. Volgende week weer een nieuwe aflevering om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Live Person Automotive?
#DCDW is de trotse reseller van Live Person Automotive geworden in de Benelux.  Velen zullen het zelf al wel hebben gemerkt: de traditionele online leads worden minder en online bezoekers zoeken op een andere manier contact. Bijvoorbeeld via Whatsapp, SMS, Facebook Messenger of Apple Business Chat.