Een nieuwe functie in Automotive! De virtuele assistent manager!

De laatste weken ben ik druk met “Alice van Marktplaats”. Alice is een dienst die wij een aantal jaren geleden hebben gelanceerd om de opvolging van Marktplaats-leads voor autobedrijven uit handen te nemen, en zo tot betere resultaten te komen.

Bij de eerste versie van Alice deed ik de leadopvolging zelf, daarna namen Gerben en Hugo het over, en vervolgens kwam er een hybridevorm waarbij Hugo met behulp van Trengo, het proces verder automatiseerden.

5 dezelfde vragen

Dat kan, want in 90% van de gevallen zijn er vijf belangrijke vragen die steeds terugkomen bij het opvolgen van Marktplaats leads. De meeste klanten willen informatie over beschikbaarheid, prijs en inruilmogelijkheden, proefritten en contactmogelijkheden.Dit zijn zaken die eenvoudig te automatiseren zijn. Dat deden we dus met Alice 3.0, een ‘domme chatbot’, die de klant vragen stelde. Bijvoorbeeld over een bod.

Alice 3.0 keek niet naar het bod, maar was gewoon oprecht blij dat iemand interesse toonde en gaf de klant twee keuzes: wilt u langskomen voor onze prijs of niet? Sommige leads kwamen langs, anderen stapten niet in de auto. Alice 3.0 was in elk geval succesvol, want maakte met meer dan 30% van de contacten een afspraak. Voor een chatbot was dat in die periode gewoon sterk.

ChatGpt

Nu, met ChatGPT en alle andere digitale diensten die eraan komen, zijn de mogelijkheden eindeloos! Met onze partner Calldrip hebben wij bij Ligier Store Doesburg – Experience Center al een follow-up-tool die via SMS de opvolging van onbereikbare klanten doet. Zie onderstaand voorbeeld.

Die opvolging kan ook via andere kanalen dan SMS, zoals Marktplaats Messaging, WhatsApp of e-mail. Daarover later meer!

De virtuele assistent trainen

Ik ben nu al een paar weken druk met het maken van instructies voor een virtuele assistent. Ik heb inmiddels meer dan 50 versies gemaakt en ben nog steeds niet tevreden, je moet namelijk een heel nieuwe expertise opbouwen. Ik begon met een simpele instructie en vroeg ChatGPT om deze aan te passen naar een werkbare instructie voor een virtuele assistent, maar dat gaf de verkeerde resultaten.

Uiteindelijk ben ik teruggegaan naar de kern: wat weet ik van leadopvolging en van Marktplaats-leads in het bijzonder, en hoe kan ik dat vertalen naar een werkbare instructie voor AI? Ik kan u vertellen, het waren korte nachten met veel frustratie, maar ik ben er bijna…met een beetje hulp van Maarten Bekkers van AutoChat.

Hoe het uiteindelijke resultaat zal zijn voor Marktplaats, Autochat en #DCDW/Calldrip vertellen wij zéér binnenkort. Het zal een doorbraak zijn in de opvolging van leads, en de opvolging van niet bereikte leads met de expertise van leadopvolging van #DCDW en de expertise van AI van Autochat.

Terug naar het artikel

Terug naar dit artikel. Het schrijven van een zogenaamde ‘prompt’ is geen taak die je aan AI geeft. AI kan een instructie voor zichzelf schrijven, maar het verschil tussen mens en ‘machine’, is die emotionele interactie. Een mens is nog altijd beter om dat in een instructie te verwerken.

Het schrijven van een prompt wordt dus daadwerkelijk een echt vak, idem als sales, marketing of finance. Het verschil tussen het resultaat van prompt 1 of prompt 2 kan zomaar 3 afspraken per week verschillen en dus minimaal 1 sale. Nu wij de eerste afspraken, en orders geschreven hebben in Doesburg via de Alice virtuele Marktplaats assistent(later meer) weet ik ook dat het verschil tussen een klacht en een sale heel dichtbij elkaar liggen..

Meer weten over Alice, en de samenwerking tussen Autochat en #DCDW? Binnenkort vertellen wij je alles erover!

Lees ook

20 juni 2024

De waan van de dag is er echt!

7 juni 2024

Wat is je beste marketinguitgave in het autobedrijf?

3 juni 2024

Wat kan AI voor je doen als sales manager?

24 mei 2024

Een dagje zelf verkopen in Doesburg