Waarom een nieuwe auto kopen verkopen met korting, als dealer

Waarom zou je dat doen als dealer en waarom stel ik de vraag? Deze week lanceerde wij (NAK Internet) samen met deANWB, de ANWB Autokoopservice. Een service waarbij de leden van de ANWB worden geholpen in het “transparant” maken van een goede deal. Niet de scherpste deal, maar een correcte deal. Een deal waarin beide partijen, de kopende en de verkopende partij blij mee is. De scherpste – goedkoopste – meeste korting, nee dat was en is niet de opzet.

Op de 15de dan eindelijk live en over media aandacht hebben we dan ook niet te klagen! (Een van de zaken die dan opvalt is, als je zelf onderdeel bent van het nieuws hoe slecht media luisteren, controleren en checken. Om wille van de snelheid ploffen ze alles maar online om maar niets te missen van het nieuws.)

Maar dan, elke discussie ging over het feit dat de korting niet hoog genoeg was, of is de adviesprijs dan niet te hoog? Veel dealers vielen over elkaar heen met meer korting en nog meer korting. Maar wat is dan de toegevoegde waarde van een dealer nog? Als de dealer moet winnen op basis dat die de meeste korting wil geven, waarvoor hebben we dan zoveel mooie en dure showrooms?

Er was geen enkele dealer die zei, dat die zijn nieuwe auto’s gewoon “normaal” verkocht, met een mooi voordeel als dat toepasselijk was (vaste klant bv) en dat zijn winkel, service, bereikbaarheid nu eenmaal geld kosten en dat betaald moet worden uit de ‘winst” van de transactie. Nu hebben de meeste dealers vooral laten zien, dat onze dienstverlening en service wel degelijk een toegevoegde waarde is, aangezien men de eigen toegevoegde waarde niet kan verkopen voor meer marge, maar alleen de concurrentie aan kan op basis van “wie geeft de meeste korting” in plaats van zijn eigen sterke kanten te willen benadrukken.

Het is dus blijkbaar nodig om eenduidig en transparant een correcte en toepasselijk voordeel te presenteren op basis van een generiek product zoals een nieuwe auto, want een andere toegevoegde waarde is er blijkbaar niet meer.

Lees ook

20 juni 2024

De waan van de dag is er echt!

13 juni 2024

Een nieuwe functie in Automotive! De virtuele assistent manager!

7 juni 2024

Wat is je beste marketinguitgave in het autobedrijf?

3 juni 2024

Wat kan AI voor je doen als sales manager?